ITALIJA SPREMNA DA DA SVOJU PODRŠKU MIRU! Konstruktivan razgovor Aleksandra Vučića sa šefom italijanske diplomatije! (FOTO)

Autor:

Vesti

08.07.2023

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa potpredsednikom Saveta ministara i ministrom spoljnih poslova Republike Italije Antoniom Tajanijem.

ITALIJA SPREMNA DA DA SVOJU PODRŠKU MIRU! Konstruktivan razgovor Aleksandra Vučića sa šefom italijanske diplomatije! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa potpredsednikom Saveta ministara i ministrom spoljnih poslova Republike Italije Antoniom Tajanijem, o čemu je obavestio javnost na svom zvaničnom Instagram nalogu.

- Konstruktivan razgovor sa šefom italijanske diplomatije Antoniom Tajanijem. Zatražio je da Srbija učini sve da bude održana stabilnost u regionu i naglasio da je Italija uvek spremna da da svoju podršku miru.

 

 

Predsednik Vučić je istakao da je dogovoren novi telefonski razgovor za sledeću nedelju, kao i da mu je on zahvalio za prijateljstvo i interese i razumevanje koje premijerka Meloni i on lično imaju za stavove Srbije.

Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić telefonski je razgovarao i sa predsednikom Republike Francuske Emanuelom Makronom.

- Kao i uvek, otvoren i ozbiljan razgovor sa predsednikom Makronom, kojem sam predočio posledice opasnog razvoja situacije na Kosovu i Metohiji. Sada već neskriveno nasilje upereno protiv Srba na KiM, sve očiglednije udaljava svaku mogućnost civilizovanog razgovora i pristupa rešavanju otvorenih pitanja - stoji na zvaničnom Instagram nalogu predsednika Vučića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (61)

Loading
Zoka

08.07.2023 13:58

Italijani su nas uvek podrzavali

Jovana

08.07.2023 14:04

Hvala Italiji na podršci i što delimo iste interese da se sačuva mir. Ovaj razgovor je bio jako konstruktivan i Vučić radi sve što može i bori se za našu zemlju i narod.

Marko

08.07.2023 14:08

Predsednik Vučić pokušava na sve načine da u razgovorima sa predsednicima mnogih stranih država da predoči do kakvih sve posledica može doći na KiM zbog neodgovornog ponašanja Kurtija.

Ana

08.07.2023 14:14

Vucic ima brojne prijatelje, koje je stekao jer vodi politiku mira i stabilnosti. Nadam se da ce razgovor sa sefom italijanske diplomatije pomoci da se tesi situacija na KiM i pomogne srpskoj strani.