DOGOVORILI SMO SE DA SMO SAVEZNICI! Vučić iz Beča: Neće biti problema tokom zime zahvaljujući našim prijateljima! (VIDEO)

Autor:

Vesti

07.07.2023

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije boravi u Beču

DOGOVORILI SMO SE DA SMO SAVEZNICI! Vučić iz Beča: Neće biti problema tokom zime zahvaljujući našim prijateljima! (VIDEO)

Foto: TV pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kancelar Austrije Karl Nehamer i premijer Mađarske Viktor Orban obraćaju se javnosti posle Trilateralnog samita u Beču.

Austrijski kancerar Nehamer rekao je da je uspešna saradnja Austrije, Srbije i Mađarske u suzbijanju ilegalnih migracija, kao i da je Austrija sa Mađarskom i Srbijom uspela da zakoči trend u pogledu broja migranata.

– Zahvaljujem se Srbiji jer je vizni rezim prema Tunisu i Indiji smanjio broj migranata u Austriji. Dogovorili smo da smo saveznici kada se govori o ilegalnoj migraciji, to je borba protiv kriminala, krijujmčarenju ljudi. Sistem azila EU ne funkcioniše, zato je bitno da biratelarno sarađujemo. Naše zemlje su teško pogođene iregularnom migracijom, već smo dugo ukazivali na to. Nije bilo lako da se stvori ta svest – rekao je Nehamer.

 

 

Premijer Mađarske Viktor Orban rekao je da bez Srbije i Mađarske druge evropske zemlje bile bi prelavljene migrantima.

– Preko naših zemalja je najjača migraciona ruta, mi štitimo celu zapadnu Evropu, naša saradnja je delotvorna i uspešna – rekao je Orban.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na početku svog obraćanja zahvalio se na gostoprimstvu.

Foto: TV pink

 

 

– Zadovoljan sam što smo dogovoreno na ranijim sastancimm sproveli u delo. MI smo spremni da nastavimo da radimo dalje, posebno prema granici sa Severnom Makedonijom, pokrenuli smo akcije i važan je Memorandum o razumevanju koji ćemo potpisati – rekao je Vučić.

– Ponosan sam što smo doprineli nekoj vrsti stabilnosti u Evropi – kazao je srpski predsednik.

– Naš posao je da pokušamo da sačuvamo evropski napredak i u narednim godinama. Ponosan sam što smo doprineli dodatnoj stabilnosti Evrope. Uvek smo spremni za razgovore, nadam se skorom viđenju – rekao je Vučić.

Srpski predsednik je rekao da je iskoristio priliku i da govori o drugim važnim temama.

Foto: TV pink

 

 

Pitanja novinara

O snabdevanju gasom

– Uspeli smo veliki deo problema da rešimo, Srbija ima, sinoć smo imali 588 miliona kubnih metara u rezervi. Uz redovan dotok gasa, ne bi trebalo da imamo bilo kakvih problema, bez obzira što se očekuje povećanje cena, to će biti minimalno ili povećanja neće ni biti. – rekao je predsednik Vučić.

O Kosovu i Metohiji

– Rekao sam šta su stavovi Srbije, zbog drugačijeg odnosa prema pravnoj prirodi i odnosa između Beograda i Prištine, ne želim da domaćine i druge goste dovodim u neprijatnu poziciju – objasnio je srpski predsednik.

Podsećamo, austrijski kancelar priredio je ispred zgrade vlade svečani doček. Planirano je potpisivanje Memoranduma o razumevanju između Austrije, Mađarske i Srbije o jačanju trilateralne saradnje u oblasti efikasne borbe protiv ilegalnih migracija, a nakon toga usledila je zajednička konferencija za medije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (36)

Loading
Sanja

07.07.2023 13:04

Izuzetno važan sastanak lidera tri prijateljske zemlje.

Ljilja

07.07.2023 13:10

Na ovakve ljude i političare trebaju svi da se ugledaju!!!

Mia

07.07.2023 13:11

Trilateralni Samit u Beču je od izuzetnog značaja za budućnost građana Srbije!

Mila

07.07.2023 13:15

Predsednik uvek spreman da pruzi podrsku i sa Srbija bude pouzdan partner