NOVI IZBORI NEOPHODNI! Žiofre kaže da je situacija na severu Kosova u centru pažnje EU! (VIDEO)

Autor:

Vesti

30.06.2023

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veoma bitno je da se stvore uslovi da dođe do novih izbora, na kojima će učestvovati srpsko stanovništvo, i da imamo inkluzivni izborni proces, naveo je Žiofre.

NOVI IZBORI NEOPHODNI! Žiofre kaže da je situacija na severu Kosova u centru pažnje EU! (VIDEO)

Foto: 24 Vesti

Emanuel Žiofre

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre istakao je da očekuje da će doći do novih izbora na severu Kosova na kojima će učestvovati srpsko stanovništvo, i da će, ukoliko ne dođe do deeskalacije situacije Brisel preduzeti odlučnu akciju, a određeni broj mera su prema njegovim rečima već primenjene prema Kosovu.

Na pitanje novinara Kosovo onlajna da li je video plan kosovskog premijera Aljbina Kurtija koji je juče javno objavio, Žiofre je rekao da je situacija na Kosovu u centru pažnje i i da će lideri EU danas raspravljati o situaciji na Kosovu.

- Situacija na Kosovu je u centru naše pažnje, to će biti i tema razgovora danas na Savetu lidera EU, gde će visoki pred Borelj podneti izveštaj o stanju na terenu. Predstavili smo plan za deeskalaciju situacije koji je dobio podršku svih zemalja članica. Veoma bitno je da se stvore uslovi da dođe do novih izbora, na kojima će učestvovati srpsko stanovništvo, i da imamo inkluzivni izborni proces - naveo je Žiofre.

Kako je naveo, ukoliko ne dođe do deeskalacije, EU je spremna da preduzme određene mere.

- Očekujemo da će se to desiti, politički fokus je na tome. Već smo naglasili da, ukoliko ne dođe do deeskalacije, EU će preduzeti odlučnu akciju i određeni broj mera su već donete prema Kosovu u pogledu toga - zaključio je Žiofre.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading