PREDSEDNIK VUČIĆ STIGAO U AMBASADU SAD: Nikada posećeniji prijem u rezidenciji povodom Dana nezavisnosti, prisustvuju brojne zvanice (FOTO)

Autor:

Vesti

29.06.2023

19:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvanični program je počeo maršem marinaca, pozdravom zastavi i intoniranjam himni dve države

PREDSEDNIK VUČIĆ STIGAO U AMBASADU SAD: Nikada posećeniji prijem u rezidenciji povodom Dana nezavisnosti, prisustvuju brojne zvanice (FOTO)

Foto: printscreen/Budućnost Srbije

U rezidenciji ambasadora SAD u Srbiji Kristofera Hila danas se proslavlja Dan nezavisnosti, 4. jul.

Brojne zvanice iz različitih sfera javnog života Srbije okupile su se u rezidenciji. Ambasador Kristofer Hil sa suprugom Džuli, zamenik ambasadora Džon Ginkel sa suprugom i vojni ataše sa suprugom primaju čestitke.

Foto: ST/D. KADIĆ

 

 

U rezidenciju su takođe pristigli poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, bivši ministar Rade Basta, Vuk i Danica Drašković, predsednik Saveta za strateške politike Dragan Šutanovac, lider Srpske levice Radoslav Milojičić Kena, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš

Foto: printscreen/Budućnost Srbije

 

 

Svečanosti prisustvuju i direktor "Кoridora Srbije" Aleksandar Antić, Miroslav Miki Aleksic iz Narodne stranke, lider Demokratske stranke Zoran Lutovac, kopredsednik stranke Zajedno i narodni poslanik Nebojša Zelenović, direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i lider Narodne stranke Vuk Jeremic.

 

Na proslavu su zatim stigli biznismen Miroslav Miskovic, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, a tu su i princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević, republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac, vladika Atanasije, lider Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović, dok su iz Stranke slobode i pravde došli Marinika Tepić, Dragan Đilas i Borko Stefanović.

 

Na proslavu Dana nezavisnosti oko 19 sati došao je predsednika Srbije Aleksandar Vučić.

Zvanični program počeo je maršem marinaca, pozdravom zastavi i intoniranjam himni dve države.

Ambasador Kristofer Hil počeo je govor na srpskom jeziku, kako kaže, po savetu jednog kolege. 

- Srbija i Amerika su kao dva prijatelja koji su se malo razišli, a sada su opet zajedno. Ponekad jedan prijatelj hoće da prica o prošlosti, drugi o budućnosti, ali važno je da se priča - započeo je govor Hil.

Premijerka Srbije Ana Brnabić pristigla je u rezistenciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (80)

Loading
milos

29.06.2023 19:17

Dok opozicija pravi cirkus i nemire, Vučić se za svoj narod bori tako što pregovara sa svetskim zvaničnicima i izvlači iz svake posete maksimum za svoju državu.

Jana

29.06.2023 19:17

Povodom dana nezavisnosti, zelimo mir i blagostanje SAD

Foks

29.06.2023 19:18

Saradnja sa SAD je u poslednje vreme dosta dobro i ide uzlaznom putanjom

milos

29.06.2023 19:18

Vučić je neko ko zna da iskoristi svaku priliku da izvuče maksimum za svoj narod, to će biti slučaj i tokom ove posete.