BJELA PODVIO REP, PA PRIZNAO: Bivša vlast nije marila za filmove, dok je sadašnja izdvojila najveću svotu novca za kinematografiju!

Autor:

Vesti

23.06.2023

23:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je u jednom intervjuu priznao da je prethodna vladajuća garnitura najmanje ulagala u film, muziku i pozorište.

BJELA PODVIO REP, PA PRIZNAO: Bivša vlast nije marila za filmove, dok je sadašnja izdvojila  najveću svotu novca za kinematografiju!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Dragan Bjelogrlić

Dragan Bjelogrlić koji je donedavno pljuvao vlast i odnos prema glumcima, konačno je priznao kako stvari stoje.

On je u jednom intervjuu priznao da je prethodna vladajuća garnitura najmanje ulagala u film, muziku i pozorište, a da je ova sadašnja, na čelu sa predsednikom Vučićem izdvojila najveću svotu novca za kinematografiju do sada.

- Mi smo tada radili ‘Lepa sela lepo gore’ i nije bilo firme koja je nas odbila za sponzorstvo. Pomogli su nam makar nešto jer su iz socijalizma i tog vremena osamdesetih imali da treba da pomažu umetnost. E, onda je došao DOS-ovski period koji je, nažalost, bio najgori zato jer su došle velike korporacije, tranzicija, kupovina i njih je bilo baš briga sad za srpski film ili muziku ili pozorište. Iz tog perioda imamo najmanje dobrih filmova. E sad imamo i ovaj period koji sada živimo i moram da kažem da je Mi smo tada radili ‘Lepa sela lepo gore’ i nije bilo firme koja je nas odbila za sponzorstvo. Pomogli su nam makar nešto jer su iz socijalizma i tog vremena osamdesetih imali da treba da pomažu umetnost. E, onda je došao DOS-ovski period koji je, nažalost, bio najgori zato jer su došle velike korporacije, tranzicija, kupovina i njih je bilo baš briga sad za srpski film ili muziku ili pozorište. Iz tog perioda imamo najmanje dobrih filmova. E sad imamo i ovaj period koji sada živimo i moram da kažem da je ova vlast odvojila najveću cifru za kinematografiju. Međutim, mi smo se taman obradovali, a onda je došlo vreme kada oni kažu: ‘Ok, mi smo dali pare, ali sad mora da se snima ono što mi kažemo’, a to su malo patriotski filmovi, pa filmovi o Oluji, Košarama, Jasenovcu. Ja nemam ništa protiv da se ti filmovi snimaju, samo mi je bitno da budu dobri - rekao je glumac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (100)

Loading
Andjela

23.06.2023 23:19

Neka valjana reč od njega bar.

Биља

23.06.2023 23:22

Шета са онима који нису марили за културу и његову браншу, и бори против онога који улаже у то. Нешто, Бјело, не штима!

Taša

23.06.2023 23:26

Svaka istina izadje na videlo, očigledno je da se u filmsku industriju poslednjih godina mnogo uložilo!

Tanja

23.06.2023 23:26

Svi oni i opozicija znaju koliko je ova vlast ulozila para i ulaganja u sve sektore nase zemlje.Vucic je podigao Srbiju na noge. I ekonomski je ojacao.Retko ko ce priznati to samo napadaju i optuzuju.