SRPSKA LISTA POZIVA EULEKS I KFOR: Rasporedite svoje snage i sprečite Kurtije da izazove HAOS!

Autor:

Vesti

23.06.2023

17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovakvi postupci Prištine imaju za cilj progon Srba sa područja Kosova

SRPSKA LISTA POZIVA EULEKS I KFOR: Rasporedite svoje snage i sprečite Kurtije da izazove HAOS!

Foto: Printscreen

Iz Srpske liste upozorili su danas da se neosnovana i arbitrarna hapšenja koriste kao metod progona svega srpskog sa Kosova i Metohije, pred očima čitave međunarodne zajednice, koja je svojim ćutanjem dala prostor Aljbinu Kurtiju da se obračuna sa Srbima, i pozvali Euleks i Kfor da garantuju mir i bezbednost.

U saopštenju Srpske liste navodi se da je "još jedan časni Srbin Nenad Orlović otet danas na radnom mestu u Kosovskoj Mitrovici od strane Kurtijevog režima, svega nekoliko sati nakon razgovora visokog predstavnika Evropske unije sa Kurtijem u Briselu".

- Nenad koji je porodičan čovek, otac četvoro dece honorarno je radio u auto perionici, da bi ostao na svom Kosovu i Metohiji i othranio svoju decu. Njegovim hapšenje nastavlja se Kurtijev plan po kome pola Srba treba proterati a pola uhapsiti - navodi se u saopštenju Srpske liste.

Kako ističu, ovakvi postupci Prištine imaju za cilj progon Srba sa područja Kosova.

Pozvali su Kfor i Euleks da rasporede svoje snage i da zaštite građane bez obzira na nacionalnost.

- Imajući u vidu nameru da se neosnovanim hapšenjima zastraše Srbi na Kosovu i Metohiji, posebno na severu, zahtevamo da Euleks i Kfor najhitnije rasporede svoje snage i garantuju mir i bezbednost svim građanima, i na taj način spreče Kurtija da izazove haos i odvede čitav Balkan u sukobe. Njihova je dužnost i obaveza da zaštite građane bez obzira na nacionalnost jer je institucionalno nasilje koje Kurti sprovodi neizdrživo - ističe se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (17)

Loading
Jelena

23.06.2023 17:49

Bolje oni da rasporede nego da udje vojska Srbije.

Jelena

23.06.2023 17:50

KFOR je dužan da zaštiti Srbe na KiM ako neće onda će vojska Srbije.

Cvetke

23.06.2023 17:50

Srbi sa pravom traže od KFOR-a i EULEKS-a da spreče Kurtija u svojim namerama. KFOR I EULEKS i postoje zbog toga, da bi svim građanima na KiM pružili sigurnost i neometan život.

Buter

23.06.2023 18:00

A šta misle ovi iz kvinte da ćemo da gledamo kako nam proteruju narod. Gadno su se zeznuli. Pokosićemo šiptare sve do albanije.