"Kurti želi još jedan sukob u Evropi, ako ga ne sprečite – uspeće"! Marko Đurić uputio apel Americi i EU!

Autor:

Vesti

18.06.2023

06:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Đurić je istakao da je očigledno svakom ko nije sasvim pristrasan da Kurti želi Kosovo bez Srba, te da je on u tome praktično javan - etiketirajući sve one koji mu se suprotstavljaju kao zločince i teroriste.

"Kurti želi još jedan sukob u Evropi, ako ga ne sprečite – uspeće"! Marko Đurić uputio apel Americi i EU!

Foto: ST/N. MANDIĆ

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić poručio je da Aljbin Kurti aktivno radi na rasplamsavanju još jednog sukoba u Evropi, navodeći da se nalazimo u tački u kojoj neuspeh SAD, EU i NATO da ga spreče u onome što radi, znači da mu se dopušta da uspe.

 

 

Đurić je na Tviteru napisao da Kurti neumorno nastavlja svoju kampanju protiv koncepta multietničkog Kosova, a čineći to, aktivno radi na rasplamsavanju još jednog sukoba u Evropi.

- U protekla 24 sata, pod lažnim optužbama Kurtijeve specijalne policije - ilegalno prisutna na severu Kosova - uhapšena su još dva Srbina, uz očiglednu povredu člana 9 Briselskog sporazuma. Isti Kurtijevi nasilnici u uniformama takozvane "kosovske policije" danas popodne su pretukli 17-godišnju devojčicu i 15-godišnjeg mladića, koji su oboje zadobili lakše povrede i velike emotivne traume. Ove večeri Kurtijeve eskadrile ponovo patroliraju Severnom Mitrovicom u oklopnim vozilima, tražeći još žrtava - naveo je Đurić.

Primetio je da je očigledno svakom ko nije sasvim pristrasan da Kurti želi Kosovo bez Srba, te da je on u tome praktično javan - etiketirajući sve one koji mu se suprotstavljaju kao zločince i teroriste.

- Veoma važno – Kurti takođe želi trajni klin između Srbije i SAD, EU i NATO. Da ne bude zabune, nalazimo se u tački u kojoj neuspeh da ga sprečite da nastavi da radi ono što radi znači dopustiti mu da uspe. To neće značiti samo poraz za njegove žrtve na terenu i loše vesti za Kosovo* i Srbiju, već i mnogo dalje - naglasio je ambasador Srbije.

(Republika/Kurir)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading