NAPADNUTA DECA IMAJU MODRICE I HEMATOME! KURTIJEVI BANDITI IH BRUTALNO PRETUKLI: Kancelarija za KiM o napadu u Žitkovcu

Autor:

Vesti

17.06.2023

22:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada je jasno šta Kurtijeva specijalna policija radi u Zvečanu i uopšte na severu Кosova i Metohije

NAPADNUTA DECA IMAJU MODRICE I HEMATOME! KURTIJEVI BANDITI IH BRUTALNO PRETUKLI: Kancelarija za KiM o napadu u Žitkovcu

Foto: Tanjug/DOPISNIŠTVO KIM

Pripadnici Kurtijeve policije Rosu večeras su u Žitkovcu kraj Zvečana brutalno pretukli dvoje dece, К. R. (15) i D. R. (17). Oni su ih prisilno zaustavili dok su vozili kvad, maltretirali ih, gurali, a potom i fizički na njih nasrnuli, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

- Brat i sestra su sa modricama i hematomima u pratnji majke primljeni odmah u КBC Кosovska Mitrovica, na odeljenje hirurgije gde im se ukazuje sva neophodna pomoć i vrši kompletna dijagnostika, od ultrazvuka, rendgena, a zbog pretrpljenog stresa i šoka biće im na raspolaganju i svaka druga vrsta pomoći i podrške - navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Dodaje se da je sada je jasno šta Kurtijeva specijalna policija radi u Zvečanu i uopšte na severu Кosova i Metohije.

- Oni nisu tu da bi navodno čuvali mir, nego da bi sejali strah među srpskim porodicama na Кosovu i Metohiji. Zastrašujuće je da se institucionalno i fizičko nasilje koje nad Srbima svakodnevno vrši Aljbin Кurti ponovo preliva na našu decu, koja takođe nisu pošteđena Кurtijevog terora. Očekujeno hitnu reakciju međunarodne zajednice i kažnjavanje počinilaca, jer dok Srbi nevini stradaju u Кurtijevim kazamatima, dotle ni za jedan napad na Srbe nema kaznjavanja počinilaca. Jedno je izvesno - dok god je Кurtijeva policija na severu КiM, dotle neće biti ni mira ni bezbednosti za Srbe a stepen njihove ugroženosti mnogostruko se uvećava iz dana u dan - ističe se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Inače, dečji hirurg dr Boban Mitrović rekao je da su deca u stanju velikog psihičkog šoka, ali su stabilno i nisu životno ugrožena.

- Po njihovim rečima, javili su se zbog povreda zadobijenih od strane kosovske policije. Oni su se danas vozili motociklom, odnosno kvadom, u okolini sela Rudine i po njihovim rečima brutalno su pretučeni. Dečak je dobio više udaraca u predelu glave i udarac nogom u predelu slabina, dok je sestra koja je bila suvozač, brutalno skinuta sa morora i vučena po zemlji pri čemu je zadobila kontuzione povrede desnog ramena - rekao je Mitrović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (40)

Loading
Goga

17.06.2023 23:01

Ovo je još jedan dokaz da Kurti želi na najbrutalniji način da protera Srbe sa KiM.

Dejan

17.06.2023 23:04

Ovo prevazilazi sve moguće mere, šta da radimo ljudi? Nikome nije do rata, ali nikome nije prijatno ni da sluša kako svakoga dana maltretiraju naš narod!

Caca

17.06.2023 23:11

Šta su mu deca kriva? Za svaku osudu je ovo što ološ Kurti radi!

Milenko

17.06.2023 23:13

Kurtijevi teroristi napadaju maloletnu decu! Jezivo i brutalno! Novim napadom Kurti je definitivno pokazao da ne želi deeskalaciju.