SAŠA MILOVANOVIĆ, DIREKTOR SRPSKOG TELEGRAFA: Đilas priznao da je pretio, prećutao da je to uradio pred detetom

Autor:

Vesti

16.06.2023

21:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na dugoj skali njegovog nasilja rečenica: "Neću ti oprostiti" verovatno i nije neka dramatična pretnja, kaže Milovanović.

SAŠA MILOVANOVIĆ, DIREKTOR SRPSKOG TELEGRAFA: Đilas priznao da je pretio, prećutao da je to uradio pred detetom

Foto: Tanjug/ST

Dragan Đilas, lider stranke Slobode i pravde, dao je iskaz povodom prijave koju je protiv njega podneo direktor dnevnih novina Srpski telegraf Saša Milovanović nakon incidenta na Aerodromu "Nikola Tesla" 10. juna. On se i dalje držao tvrdnje da mu nije pretio, ali da mu jeste rekao da "mu nikada neće oprostiti", što na skali ovog osvedočenog nasilnika očigledno nije nikakva pretnja.

Podsetimo, Đilas je u prošlu subotu na beogradskom aerodromu bez ikakvog razloga prišao Milovanoviću i zapretio mu pred 12-godišnjom ćerkom, koja je bila uzrujana zbog svega. Doduše, lider SSP nije mario ni što je njegova maloletna ćerka gledala kako joj napada dedu i majku, pa što bi onda mario za tuđe dete.

A i što se tiče izjave da iza svega stoji "jedan glavni urednik", Đilas očito zaboravlja kako je uređivao i bio u vlasničkoj strukturi medija sa Miroslavom Miškovićem. O tome govori i izveštaj pokojne predsednice Saveta za borbu protiv korupcije Verice Barać iz 2011. u kome stoji da je tadašnja vlast i preko Đilasa, odnosno njegove marketinške kuće, kontrolisala i uređivala medije. Takođe, Milovanović nikada nije bio urednik, već direktor Srpskog telegrafa od osnivanja.

Milovanović je rekao da je Đilas priznao da mu je pretio na aerodromu.

- Doduše, zaboravio je reči "zapamtićeš me", a potvrdio samo drugi deo "neću ti oprostiti", što na dugoj skali Đilasovog nasilja verovatno i nije neka dramatična pretnja. Tokom konferencije za tajkunske medije zaboravio je da pomene da je pretnje izrekao u prisustvu moje maloletne ćerke. To mu nije bilo bitno. Ali bilo je bitno kada su neki ljudi na ulici skandirali "Đilase lopove". Tada su se njegova deca potresla. I verujem da jesu. Samo me zanima da li mu je možda palo na pamet da se i moja ćerka potresla dok joj je pretio ocu na pola metra od nje - kaže Milovanović i dodaje:

- Ovaj nekrunisani kralj opozicije uspeo je da izusti kako "svi znaju da on nikada nikome nije pretio"!!! Ali prokleti Gugl, koji sigurno radi za Vučića, i dalje pamti da je pretio saobraćajnom policajcu kako će ostati bez posla, da je pretio inspektoru u civilu na Terazijama, da je pretio jednom novinaru, a drugom se obraćao rečima: "Zini da ti kažem." Na koncu, svima su poznati iskazi njegove bivše supruge i tasta, koji su ga prijavili zbog nasilja u porodici, kada je ženinog oca pesničio pred detetom. Na kraju se retko nasilni Đilas potrudio i da me uvredi rečima "da sumnja u moj intelektualni kapacitet". Možda je čovek u pravu. Jer moj skromni intelekt nikada mi ne bi dozvolio da od 100 oduzmem 20, pa još 20 i tako postanem multimilioner. Teško da ću ikada savladati "govor" ptica i komunicirati sa golubovima, a male su šanse da bih mogao tako hirurški precizno da uništim Demokratsku stranku. To je ipak rezervisano samo za suve genijalce.

Napominjemo da je Đilas napao Milovanovića i pretio mu zbog tekstova našeg lista i portala u kojima smo isključivo prenosili zapisnike, izveštaje i beleške koje su pripadnici policije sačinili nakon incidenta koji se dogodio 2014, kada je Đilas fizički napao bivšu suprugu, tasta i taštu. Sve se događalo pred trogodišnjim detetom.

Đilas nije odgovorio na pitanje Srpskog telegrafa da li bi shvatio kao pretnju da mu neko priđe i kaže: "Nikada ti neću oprostiti."

Reagovanja

Stevica Deđanski, politički analitičar

Republika

Foto: youtube.com/ Sputnjik Srbija

Stevica Deđanski

Ako je on bio spreman da fizički nasrne na ženu pred detetom i tastom, onda ovo za njega nije pretnja, nego, što se kaže, šala mala. Ali mi ne treba da se merimo po tome šta on misli, nego šta je istina. Za normalne ljude to je pretnja

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Nebojša Krstić

To što je Đilas potvrdio da je rekao Milovanoviću direktna je pretnja novinaru od lidera jedne stranke, što je dodatna otežavajuća okolnost. A ćutanje NUNS potvrđuje da u Srbiji postoje ne samo političari već i novinari, koji podržavaju nasilje nad novinarima

Policajcu rekao: Odje*i, ostaćeš bez posla

- bivšoj supruzi Ivi pretio da će joj odrubiti glavu i tukao tasta

- pretio saobraćajnom policajcu koji ga je zaustavio zbog vožnje u žutoj traci rečima "Odje*i, bre, ostaćeš bez posla!"

- na protestu 2019. ometao pripadnike MUP u vršenju službene dužnosti, upitavši inspektora "Šta ćeš sutra, majstore", čime im je jasno stavio do znanja da će im se osvetiti samo zato što su radili svoj posao

- uhvaćen kako vozi 174 kilometra na sat

- odgovarajući na pitanje novinara Politike za koliko je prodao 25 odsto vlasništva nad svojom kompanijom "Dajrekt medija", rekao "Zini da ti kažem"

- izvređao novinarku Novosti jer mu se nije dopalo njeno pitanje rečima "Izgledate sada mnogo bolje nego ono veče na Pinku, kada ste bili malo uzbuđeni"

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Jelena

16.06.2023 21:12

A što nisi Djilase rekao da si pretio pred detetom kad si toliko jak. Priznaj istinu ološu.

Jelena

16.06.2023 21:14

Što nisi rekao celu istinu olosu lesinarski nego si prećutao da si pretio pred detetom.

anka

16.06.2023 21:20

Djilas je poznati ljubitelj istine

Slavko

16.06.2023 21:20

Djilas je puko ko dunja