KURTI POČEO DA GASI I NEPODOBNE ALBANSKE MEDIJE!

Autor:

Vesti

14.06.2023

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apsolutista Aljbin Kurti nakon kampanja linča i raznih napada na novinare počeo je da gasi i nepodobne albanske medije.

KURTI POČEO DA GASI I NEPODOBNE ALBANSKE MEDIJE!

Foto: TANJUG/AP

Nakon kampanja linča i raznih napada na novinare, samoproglašena vlada Aljbina Kurtija je počela da sprečava rad medija na Kosovu i sa poslovnog aspekta, a prva žrtva je Kljan Kosova, ističe Reporteri.

Tzv. Ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine saopštilo je da je pokrenulo krivičnu prijavu u Odeljenju za teška krivična dela protiv medija "Kljan Kosova", protiv odgovornih službenika Agencije za privredne registre i odgovornih lica preduzeća za koje se sumnja da su zloupotrebili službene dužnosti, kao i privrednih ovlašćenja.

Kako se navodi u saopštenju, MINT je odlučio da suspenduje sertifikat o poslovanju tog medija, do druge odluke, piše Reporteri.

Inače, kako dodaju, Kljan Kosova je deo Devoli Korporacije, u vlasništvu preduzetnika iz Peći, Škelćima Devolija.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aljbin Kurti

 

Kljan Kosova je u saopštenju izrazio zabrinutost povodom saopštenja Ministarstva industrije, preduzetništva i trgovine i odluci o "suspenziji poslovnog sertifikata".

Kako navode u saopštenju, obavešteni su o odluci, ali do sada im nije stigla zvanična odluka Ministarstva.

- Kljan Kosova nikada do danas nije imao bilo kakav kontakt ili akciju protiv sebe od bilo koje institucije (tkz.) Republike Kosovo u vezi sa pitanjima oko kojih je ministarstvo iznelo sumnju. Kljan Kosova nikada ranije nije imao priliku da državnim institucijama daje bilo kakva objašnjenja u vezi sa tvrdnjama ministarstva, koje su, prema njihovim rečima, proistekle iz spekulativnog članka sa onlajn portala, samo dan ranije - navodi se.

Kako dodaju, dok ne dobiju dalja obaveštenja, smatraju da je ova akcija potpuno nepravedna, proizvoljna i sa autokratskim pretpostavkama, neutemeljena na zakonu, što u svakom slučaju predstavlja pokušaj zatvaranja medija, pokušaj narušavanja slobode medija i slobode izražavanja, piše Kosev online.

Da je apsolutista Kurti počeo da gasi i nepodobne albanske medije, jasno dokazuje činjenica da vestima na sajtu Kljana Kosova sada ne može da se pristupi.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading