PALMA :ITALIJA DA PODRŽI SRBIJU NA PUTU KA EVROPSKOJ UNIJI I PO PITANJU KOSOVA I METOHIJE

Autor:

Vesti

13.06.2023

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Markovic Palma primio u Jagodini italijanskog ambasadora u Srbiji Luku Gorija

PALMA :ITALIJA DA PODRŽI SRBIJU NA PUTU KA EVROPSKOJ UNIJI I PO PITANJU KOSOVA I METOHIJE

Foto: Republika

- Veliki broj italjijanskih fabrika radi u Jagodini I zato se ulica u Industrijskoj zoni u Jagodini zove Italijanska ulica. Mi smo već u načelu dogovorili posao sa jos jednom kompanijom koja gradi fabrike i izdaje ih u zakup jer imaćemo još četiri fabrike i zaposliti veliki broj radnika. Italijanska fabrika Aunde počela je u Jagodini sa 150 radnika a sada ih ima 900, slučaj da su povećale radnike i imale proširenje je i sa ostalim fabrikama u Jagodini -  kazao je Marković.

- Očekujem podršku od Italije da Srbije što pre postane član Evropske unije. Svake nedelje doživljavamo nepravdu na Kosovu i Metohiji i tražim od predsednika Italije i italijanske vlade da u institucijama gde se odlučuje o sudbini gradjana Srbije, da se ne primenjuje većina prisutnih, već zakon koji se zove medjunarodno pravo - zaključio je Marković .

Foto: Republika

Dragan Marković Palma sa Lukom Gorijem

 

GORI : ITALIJA CE NASTAVITI DA PODRZAVA SRBIJU NA EVROPSKOM PUTU

Italijanski ambsador Luka Gori se zahvalio Markoviću na gostoprimstvu i obećao da će Italija nastaviti da pruža podršku Srbiji na putu ka Evropskoj uniji i dodao da je Italija jedan od najvećih zagovornika što skorijeg učlanjenja Srbije u ovu instituciju. On je takodje izrazio zadovoljstvo dosadašnjom ekonomskom saradnjom dve zemlje koja je dostigla cifru od 4,6 milijardi evra. Naglasio je da su italijanske kompanije zadovoljne poslovnim ambijentom u Srbiji i Jagodini i najavio nove investicije. Ocenio je da je Jagodina veoma bitan grad i primer poslovne saradnje dve države .Konferenciji je prisustvovao I direktor kompanije "Aunde Srbija", koja posluje u Jagodini Anino De Venecija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading