VUČIĆ SA ŠEIKOM BIN ZAJEDOM: Upoznao sam ga sa situacijom na Kosovu i Meothiji, imali smo srdačan, prijateljski razgovor!

Autor:

Vesti

09.06.2023

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razmenili smo mišljenja i o aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa, istakao je predsednik.

VUČIĆ SA ŠEIKOM BIN ZAJEDOM: Upoznao sam ga sa situacijom na Kosovu i Meothiji, imali smo srdačan, prijateljski razgovor!

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav/printscreen

Vučić i bin Zajed

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Njegovim visočanstvom šeikom Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom.

- Srdačan, odličan razgovor sa prijateljem šeikom Mohamedom @shkmbz kojem sam zahvalio na pozivu da sa svetskim liderima učestvujem na konferenciji @cop28uaeofficial.

Ponovio sam da je za nas partnerstvo sa #UAE od najvećeg značaja, ne samo zbog globalne reputacije, već i pažnje koju ova uticajna zemlja posvećuje odnosima sa Srbijom.

Upoznao sam šeika Mohameda sa najnovijim razvojem događaja na Kosovu i Metohiji i zahvalio mu na tome što je svojim ugledom u međunarodnim krugovima pomogao da dođe do smirivanja tenzija, kako bi se situacija vratila u okvire razgovora i dijaloga.

Razmenili smo mišljenja i o aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa i saglasili da nastavimo zajednički da radimo na unapređenju ekonomskog i investicionog partnerstva Srbije i UAE - napisano je na zvaničnom Instagram nalogu predsednika. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (39)

Loading
Ivana

09.06.2023 16:47

Predsedniče sve pohvale za vaš rad i upornost.

Petar

09.06.2023 16:52

Šeik bin Zajed i narodi UAE su veliki prijatelji Srbije. Šeik je jedan od svetskih političara koji poštuje Vučića i njegovu misiju stvaranja mira i stabilnosti u regionu, doslednost u sprovođenju dogovorenih sporazuma, kao i razumevanje za principe koje Srbija ima u vezi sa KiM.

Gile

09.06.2023 17:21

Partnerstvo UAE i Srbije je za nas veoma vazno.

Novak

09.06.2023 17:27

Svaka čast za šejka koji se odazvao da nam pomogne a pogotovo što ćemo ustaliti prijateljstvo još bolje.