KRISTOFER HIL: Sa Kurtijem imamo PROBLEM

Autor:

Vesti

08.06.2023

21:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijel Eskobar i specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak izneli su predloge Beogradu i Prištini,

KRISTOFER HIL: Sa Kurtijem imamo PROBLEM

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristofer Hil poručio je da je pitanje da li SAD mogu da računaju na lažnog kosovskog premijera Aljbina Kurtija kao partnera i ukazuje da se "ne seća tako dubokih podela između Prištine i Vašingtona".

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijel Eskobar i specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak izneli su predloge Beogradu i Prištini - za deeskalaciju, nove izbore na kojima će učestvovati i Srbi i povratak dijalogu o normalizaciji. 

- Mislim da imamo problem sa gospodinom Kurtijem, nije voljan da to prihvati. Čini mi se da imamo neke veoma suštinske probleme sa njim, da li možemo da računamo na njega kao partnera. Ali, ostaviću tu odluku našoj ambasadi u Prištini - rekao je Kristofer Hil u intervjuu za Glas Amerike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading