PREMIJERKA BRNABIĆ RASKRINKALA MARINIKINE LAŽI: Ili ne znate zakone ili namerno govorite neistinu!

Autor:

Vesti

07.06.2023

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marinika Tepić je istakla da je traženo da se povuče Predlog zakona o upravljanju preduzećima u državnom vlasništvu zato što se njime navodno predviđa privatizacija nacionalnih parkova i javnih preduzeća.

PREMIJERKA BRNABIĆ RASKRINKALA MARINIKINE LAŽI: Ili ne znate zakone ili namerno govorite neistinu!

Foto: Tanjug/AP

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić na Tviteru je odgovorila na tvrdnje potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić o povlačenju Predloga zakona o upravljanju preduzećima u državnom vlasništvu.

Marinika Tepić je istakla da je traženo da se povuče predlog tog zakona zato što se njime navodno predviđa privatizacija nacionalnih parkova i javnih preduzeća.

Premijerka je taksativno odgovorila na sve tvrdnje.

 

 

- Razumem da ste lagali i da i dalje lažete. Laž br.1 - donosimo ovaj zakon kako bi prodali nacionalne parkove. Odgovor: Nije moguće prodati nac.parkove jer Zakon o javnoj svojini jasno kaže da prirodna bogatstva i dobra u opštoj upotrebi mogu biti isključivo u javnoj svojini - napisala na svom zvaničnom Tviter profilu.

Ona je potom odgovorila i na tvrdnju o privatizaciji javnih preduzeća:

- Laž br.2 - donosimo ovaj zakon kako bi omogućili prodaju JP. Odgovor: Da je neko hteo da privatizuje JP, mogao je to da uradi i do sada - Zakonom o privatizaciji propisano da predmet privatizacije mogu biti i JP.

 

 

Brnabić je oštro poručila Tepićevoj da će "ili ne zna zakone ili namerno govori neistinu".

 

 

- Ipak, obzirom da su ove neistine uznemirile javnost, kao odgovorna vlast koja nema šta da krije, a na inicijativu @predsednikrs koji je tražio da dodatno komuniciramo sa građanima, povućićemo predlog zakona na još 1 krug konsultacija. Ovaj zakon je odličan i potreban Srbiji - napisala je predsednica Vlade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (37)

Loading
Zoro

07.06.2023 11:14

Tepicka kao i citava opozicija laze i obmanjuje narod

Ana

07.06.2023 11:15

Da li ova Marinika vidi sebe na šta liči, prava je maskota.

Sasa

07.06.2023 11:15

Tepicka nesto stiti ,ona nesto ne da.Kad svi hoce da se bave politikom ,pa ispadaju glupi i jadni. Zena je pre svega patoloski lazov.

Ena

07.06.2023 11:17

Opozicija svakodnevno izbacuje nove laži.