PREMIJERKA BRNABIĆ O STANJU NA KOSOVU I METOHIJI: Situacija je napeta i nikada teža, moramo očuvati mir

Autor:

Vesti

29.05.2023

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brnabić je rekla da je zakasnela reakcija KFOR-a, čiji je zadatak bio da štiti interes i mir naroda na KiM, a ne, kako je rekla, uzurpatora

PREMIJERKA BRNABIĆ O STANJU NA KOSOVU I METOHIJI: Situacija je napeta i nikada teža, moramo očuvati mir

Foto: Tanjug/V.šporcic

Ana Brnabić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić  izjavila je danas da je situacija na Kosovu i Metohiji (KiM) napeta i teška i da nikada nije bila teža. 

Ona se zahvalila srpskom narodu što su ostali mirni i suzdržali se od nasilja.

- Hvala našem narodu na KiM što je do te mere dostojanstven, da je to inspirativno, što su mirni, što pružaju nenasilan otpor, što se bore za svoje ime i prezime, za svoje domove, svoja ognjišta i za svoju državu Srbiju, zahvaljujući tom nenasilnom otporu. Čini mi se da bi specijalne jedinice tzv. kosovskih snaga, ali na žalost i KFOR odnosno NATO jedva dočekali da Srbi urade bilo šta da oni mogu da reaguju - izjavila je predsednica Vlade.

Brnabić je rekla da je zakasnela reakcija KFOR-a, čiji je zadatak bio da štiti interes i mir naroda na KiM, a ne, kako je rekla, uzurpatora.

- Nemam ni jednu lepu reč ni o našim partnerima u EU, ni o našim partnerima u okviru KFOR-a, njihova reakcija je zakasnela, oni su tamo trebali da budu u petak, na način kako su tamo danas. Njihov mandat po rezoluciji 1244 SBUN je da štite mir i stabilnost i pre svega ljude. Oni danas ne štite ljude, oni ne štite demokratiju, ne štite institucije, oni su tamo danas da štite uzurpatora, od demokratije i običnih građana - izjavila je Brnabić.

Poručila je da je mir najviše što imamo i naglasila da, čuvajući mir, čuvamo opstanak srpskog naroda na KiM.

- Mi moramo da nastavimo da čuvamo mir, mir je najviše što mi imamo. Čuvajući mir, mi čuvamo ne samo živote našeg naroda na KiM već čuvamo i njihov opstanak, čuvamo Srbiju na KiM. I od toga nikada nećemo odustati, od Srbije na KiM. Teška su vremena, ali ovoliko nepoštovanje bilo kakvih demokratskih principa od strane međunarodne zajednice je meni  zapanjujuće, ali je potpuno ogoljeno i to ne govori ništa lepo o njima, ali govori mnogo toga lepog o Srbima na KiM - rekla je predsednica Vlade.

Brnabić je dodala da se situacija u južnoj srpskoj pokrajini prati iz časa u čas i da će o narednim potezima javnost biti obaveštena.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (27)

Loading
Jovana

29.05.2023 12:23

Politika predsednika Vucica je politika mira, i treba da je budemo dosledni.

jana

29.05.2023 12:23

Srbija ce zastiti svoj narod na Kosmetu!

Mirna

29.05.2023 12:25

Vučič nikada neće odustati od Kosova, koliko god da je teško i koliko god ga pritiskali da da Kosovo.

Teodora

29.05.2023 12:25

Strašno šta rade šiptari na KiM. Dokle teror nad našim narodom.