DEBITANTSKA SEZONA ZA ISTORIJU: Ekipa Kelebijske šume je osvojila titulu prvaka! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

29.05.2023

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Šumari" idu u viši rang!

DEBITANTSKA SEZONA ZA ISTORIJU: Ekipa Kelebijske šume je osvojila titulu prvaka! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Kelebijska šuma

Pitanje šampiona Gradske lige Subotica za takmičarsku 2022/2023. godinu rešeno je u poslednjem kolu prvenstva. Lidera na tabeli, sastav Kelebijske šume je čekao duel sa ekipom Bikovo, dok je drugoplasirana Elektrovojvodina sa dva boda zaostatka za prvom pozicijom dočekala Malu Bosnu 2015.

Republika

Krenuo je sastav Kelebijske šume odlučno i ofanzivno od prvog minuta, gledali su samo u svoje dvorište i igrali su bez kalkulacija, krenuli su po pobedu vrednu šampionske titule.

Utakmica nije najbolje počela za aktuelnog lidera, u sedmom minutu dosuđen je kazneni udarac sa 11 metara za goste. Odgovornost je preuzeo Nemanja Matijević, koji je uspeo da savlada golmana domaćih, Nenada Jurića, 1:0 za Bikovo.

Nastavili su domaći sa svojom prepoznatljivom igrom, konsolidovali su malo redove posle primljenog gola i ubrzo su došli do izjednačenja. Prvi pogodak za Kelebijsku šumu na meču postigao je Gojko Ćuk, 1:1 u 21. minutu.

Samo tri minuta kasnije isti igrač je po drugi put poslao loptu u mrežu protivnika i time je režirao potpuni preokret na utakmici, 2:1 za domaći sastav.

Zaigrali su dosta bolje i oslobođenije domaći igrači posle vođstva, i do kraja poluvremena su još dva puta tresli mrežu golmana Milana Šarca.

U 35. minutu Nikola Sovilj je povisio prednost svog tima na 3:1, a samo pet minuta kasnije Bojan Čiča postavlja konačan rezultat prvog dela igre na 4:1.

U nastavku je viđena gotovo identična situacija na terenu, domaći su kontrolisali utakmicu i sa dva gola u drugom poluvremenu su u završili sezonu na pravi način.

U listu strelaca upisali su se, po prvi put na meču, Čedomir Žarković u 49. minutu, odnosno Nenad Bursać u 77. za konačnih 6:1.

Kelebijska šuma - Bikovo 6:1 (4:1)

Kelebijska šuma: Jurić, Laban (od 70' Runić), Čiča, Šafranj, Žarković (od 70' Hegediš), Ćuk (od 63' Huber), Sovilj (od 65' Stojanović), Popović, Bursać, Bobić (od 63' Petrović), Ćurčić

Bikovo: Šarac (od 46' Kostić); Bašić Palković, Perišić, Miković (od 30' Oračić), Matijević, Sedlić, Trbojević, Drobina, Zadro, Zubelić, Kojić (od 70' Milunović)

Ovim trijumfmom ekipa Kelebijske šume je i zvanično overila kartu za takmičenje sedeće godine u PFL-u Subotice, i to u svojoj prvoj sezoni od osnivanja kluba, što dodatno uvećava ovaj uspeh. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading