POGLEDAJTE KO NAPADA SKUP I SVE ĆE VAM BITI JASNO: Ogromna nervoza opozicionara zbog sutrašnjeg mitinga za odbranu Srbije

Autor:

Vesti

25.05.2023

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa NVO traži da se odustane od okupljanja, predvođena najvećim zagovornicima nezavisnosti Kosova i navodnog genocida u Srebrenici.

POGLEDAJTE KO NAPADA SKUP I SVE ĆE VAM BITI JASNO: Ogromna nervoza opozicionara zbog sutrašnjeg mitinga za odbranu Srbije

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ

U opozicionoj javnosti zavladala je velika nervoza zbog sutrašnjeg skupa, najvećeg u istoriji ove države, s kog će biti poslate snažne poruke većinske pristojne Srbije da će slogom i jedinstvom odbraniti društvo i državu od svih koji priželjkuju destabilizaciju. Panika je eskalirala do te mere da je nekoliko nevladinih organizacija (NVO) potpisalo peticiju kojom traže od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da otkaže skup nazvan "Srbija nade".

Kako među tim NVO ima i onih koji godinama otvoreno rade protivno nacionalnim interesima - zagovaraju i promovišu teze da je srpski narod genocidan, nezavisnost Kosova, umanjuju srpske žrtve naspram onih u Hrvatskoj i BiH, to je više nego jasan pokazatelj da bi građani Srbije trebalo u što većem broju da dođu sutra u Beograd i pokažu dostojanstvo naspram svih onih koji bi da politički profitiraju čak i na tragedijama koje su početkom meseca pogodile državu.

- Svesni opasnosti u koju vodi podgrevanje tenzija i dalja polarizacija društva koje se suočava s posledicama nasilja, u vidu koji do sada našoj zemlji nije bio poznat, apelujemo na vas da postupite odgovorno, razumno i u najboljem interesu najvećeg broja građana, te otkažete masovno okupljanje najavljeno za 26. maj - navodi se u otvorenom pismu koje su potpisali Beogradski centar za ljudska prava, CRTA, organizacija Katalist Balkans, Centar savremene politike, Centar za praktičnu politiku, Građanske inicijative, Inicijativa mladih za ljudska prava, Partneri Srbija, Slavko Ćuruvija fondacija i RERI (Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu).

ČUDNI RAZLOZI

Ukazuju da "nije trenutak da se pokazuje ko je jači", te da bi odluka Vučića da otkaže skup bila "dobar znak da je moguće postaviti državni interes iznad stranačkog". Nijednog momenta setili se nisu da, recimo, isti apel upute opozicionarima koji organizuju političke skupove i blokiraju grad.

Zanimljiva je činjenica da te NVO (odreda na platnim spiskovima različitih fondacija, organizacija i jednog dela vlada s političkog zapada) podržavaju proteste opozicije u proteklih nekoliko sedmica i nosioce tih demonstracija i blokada saobraćajnica nisu nikada upozorili da ne bi trebalo politički da instrumentaliziju tragedije koje su dogodile u centru Beograda i Mladenovcu početkom maja ove godine, ukazuje za Srpski telegraf Ognjen Karanović, direktor Centra za društvenu stabilnost. Naprotiv!

- Šta nam to govori? Nesumnjivo, odranije pripremljen plan za početak obojene revolucije, slične 5. oktobru ili Majdanu. Zbog naše čvrste pozicije u vezi s odbranom državnog suvereniteta i zaštite srpskog narodna na KiM, kao i zbog suverenističke, mudre i državničke politike predsednika Vučića, te opozicione i rušilačke snage, oslonjene na podršku iz pojedinih geopolitičkih centara moći u svetu, odlučile su da zloupotrebe tragedije i zločine da bi ubrzale početak aktivnosti u pokušajima nasilne smene, odnosno prevrata u Srbiji - navodi Karanović.

NACIONALNO PITANJE

Pošto su opozicija i te NVO, ističe, svesne da predsednika Srbije ne mogu da smene s vlasti na izborima, u demokratskoj proceduri, jer narod Vučića i voli i podržava, a sa saznanjem da same nemaju podršku u biračkom telu, metodom širenja straha i panike i zloupotrebom sentimenta kod naših građana, pokušavaju da omasove svoje nelegalne proteste da bi stvorili kritičnu masu.

- Međutim, strahuju od velikog nacionalnog skupa, mitinga koji će biti održan 26. maja, pošto će se tada videti da je Srbija ujedinjena oko svog predsednika - zaključuje Karanović.

MOJ STAV: PREMIJERKA Ana Brnabić

- Skup će pokazati da ne postoje dve Srbije, kako neki stalno potenciraju - njih "lepih, pametnih i slobodnih" i nas "ružnih, glupih i potčinjenih sendvičara". Postoji samo jedna Srbija - Srbija nade

Raša Radovanović u SNS

I Ratko Raša Radovanović, legenda naše košarke, postao je član SNS.

- Ponosni smo što je košarkaška legenda Ratko Raša Radovanović novi član naše SNS porodice. Hvala na podršci, legendo, idemo zajedno u nove pobede - navedeno je na Instagram profilu SNS, uz fotografije na kojima je Radovanović u društvu predsednika IO SNS Darka Glišića.

Prethodnih dana u SNS su se učlanili bivši teniser Janko Tipsarević i slavni košarkaš Dejan Tomašević.

Petričić traži upad u Predsedništvo i Skupštinu

Još jedna u nizu potvrda da cilj opozicije i medijske podrške u glasilima tajkuna Dragana Šolaka nije nikakva borba protiv nasilja, kako pokušavaju da predstave proteste na kojima blokiraju Gazelu i vitalne saobraćajnice i tako maltretiraju građane, stigla je i od karikaturiste Dušana Petričića. Pozivom na nezakonito zauzimanje državnih institucija potvrdio je da su oni ti koji pozivaju na nasilje i koriste ga kao instrument političke borbe.

Republika

Foto: youtube.com/N1

 

 

Petričić je u izjavi za Danas, glasilo tajkuna Dragana Šolaka, pozvao opoziciju i njihove pristalice koje blokiraju Srbiju na "ulazak u Predsedništvo i Skupštinu i za uši izvlačenje trenutnih stanara" i njihovo, kako je naveo "otpremanje u zatvor ili mentalnu ustanovu".

I to opet ukazuje da su čak i dva masovna ubistva zloupotrebili za izazivanje haosa. Iako su danima lagali da je to protest protiv nasilja, sami su priznali da im je zapravo jedini zahtev - ostavka Vučića. Prethodno je i njihov ideolog Milovan Brkić, glavni i odgovorni urednik Tabloida, čak uputio direktan poziv na ubistvo predsednika Srbije, a onda je sociolog Jovo Bakić, čuvena udarna opoziciona pesnica koji se već zalagao za nasilne metode u političkoj borbi, zapretio progonom, te da će predstavnike vlasti juriti po ulicama, a pojedine medije rasturiti...

Kurti zastrašuje Srbe koji hoće na miting

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da je tzv. kosovska policija, po anonimnim prijavama, u utorak u Kosovskom pomoravlju privela na informativni razgovor direktora Centra za socijalni rad i predsednicu Privremenog organa Kosovske Kamenice.

Republika

Foto: TANJUG/AP

 

 

- U tim anonimnim prijavama piše da je neko primoravao nekoga da ide na skup u Beograd, a kada se vidi o čemu je reč u toj anonimnoj, lažnoj prijavi nema ničega, niti se navodi ko se optužuje niti na koga se odnose pritisci. Ne navodi se jer nema nikakvih pritisaka. Srbi na KiM vole državu Srbiju i svog predsednika Vučića. I svi listom hoće da dođu jer znaju da slobodu, budućnost i bolje sutra isključivo može da im obezbedi predsednik Vučić - naglasio je Petković.

Opozicija u subotu pravi prsten oko RTS

Poslanici opozicionih stranaka koje organizuju protest "Srbija protiv nasilja" najavili su da će se u subotu napraviti simboličan prsten oko zgrade RTS jer je to, kažu, servis svih građana, koji moraju da budu istinito obavešteni šta se dešava u Srbiji. Protest koji, kako su naveli, počinje u 18 sati okupljanjem ispred Skupštine Srbije, odakle će se krenuti prema zgradi RTS, trajaće do 22 sata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (120)

Loading
Milica

25.05.2023 07:23

Naravno da opozicija oseća nervozu jer oni ovaj broj ljudi nikada neći moći da okupe. Videće sutra kako se podržava predsednik Vučić.

Neda

25.05.2023 07:23

Naravno da su nervozni,opozicija moze samo da sanja o takvoj podrsci naroda

Maja

25.05.2023 07:27

Srbija 26 . maja pobedjuje mirom, nadom i slogom

Samotaki

25.05.2023 07:28

Pa naravno da ovo sve prave strane agenture