ANA BRNABIĆ: Izjavom Marinike Tepić da je za suze predsednika Vučića u Malom Orašju kasno, probijeno je novo dno

Autor:

Vesti

23.05.2023

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodice žrtava plakale sa predsednikom svoje zemlje, ali narodna poslanica poručuje da je za to kasno

ANA BRNABIĆ: Izjavom Marinike Tepić da je za suze predsednika Vučića u Malom Orašju kasno, probijeno je novo dno

Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da je Marinika Tepić današnjom izjavom da je za suze predsednika Vučića u Malom Orašju kasno, probila još jedno dno. Marinika Tepić je, podsećamo, ranije tokom dana reagovala na odlazak predsenika Aleksandra Vučića u selo u kome se desio masakr i razgovarao sa porodicama poginulih, izjavila da je za “njegove suze kasno”.

 

- Dragi građani Srbije, još jedno dno danas je probijeno. Predsednik Aleksandar Vučić posećuje danas Malo Orašje i Dubonu, razgovara sa porodicama koji su izgubili svoje bližnje u masakru počinjenom ranije ovog meseca. Ne mogu da zamislim koliko ne možemo da budemo ljudi, da Marinika Tepić kaže, verovali ili ne, da je kasno otišao i da je za njegove suze kasno. Ko ste vi da odredujete šta je rano a šta kasno? Kako se ljudski usudujete da pričate u ime tih porodica? -  upitala je Brnabić.

Porodice žrtava plakale sa predsednikom svoje zemlje, ali narodna poslanica poručuje da je za to kasno.

- Oni su zajedno plakali za predsednikom svoje zemlje. Ali je jedna narodna poslanica tim porodicama rekla da je za te suze kasno. Kakve to veze ima sa politikom? Kako neko može da bude toliki nečovek? Da li bih ikada mogla da govorim kao portparol u ime tih porodica? Ne, ne bih. Da je otišao 48 sati posle masakra, bilo bi rano? Ko ste vi da se bavite tako osetljivim stvarima? Kako to dajete sebi za pravo? Zar ste izgubili baš sav moral u ovom teškom trenutku? -  rekla je premijerka.

Brnabić je istakla da je za opoziciju u Srbiji danas sve politika.

- Da imate ideju kako politički da pobedite, ne biste morali da koristite najužasnije ljudske tragedije za političku borbu. Da opozicija određuje tajming da li je rano ili je kasno za posetu porodicama koje su izgubule svoju decu? Vi nemate nikakvu komunikaciju sa tim porodicama pa da znate šta oni misle o tome. Napravili ste političku kaljugu u kojoj se svi zajedno sada valjamo. Uspeli ste u saradnji sa određenim medijima da uvucete i nas i čitavu zemlju u kolo ludila, kome nema kraja ni principa, nikakvih vrednosti, nema ničega. Nismo čuli nijednu jedinu reč o merama, kako da se izborimo sa posledicama tragedije. Postoji samo politički oportunizam.

Kada joj odgovara, ja sam homopremijerka, a nekoliko godina kasnije šeta sa LBGT populacijom.

Presednica Vlade se prisetila i ranijih izjava Marinike Tepič i istakla da narodna poslanica menja vrednosti u zavisnosti od toga kako joj u tom trenutku odgovara, i da građani koji samo gledaju skupštinu ne bi mogli da znaju koje ona vrednsoti zastupa.

- Zašto niste osudili Jovu Bakica koji je rekao da nas ne možete pobediti na izborima, ali ćete nas zato juriti po ulici? Jesu to vaše vrednosti? Kad već pričamo o vrednostima, vama kada odgovara da širite ksenofobiju, vi je širite. Tokom korone - do vozite migrante, naseljava te ih autobusima, koliko po migrantu Vučiću? Čist primer ksenofobije. A onda, neko vreme kasnije, uvažena poslanica Tepić staje u zaštitu migranata, jer joj je to tada tako odgovaralo - kaže Brnabić.

- Onda me je Marinika Tepić, kada sam postala predsednica Vlade, nazvala homopremijerkom. Otovreno širenje homofobije, mržnje prema ljudima drugačije seksualne orijentacije. A onda, prošle godine, ista ta osoba, ide da pruži podršku LGBT građanima, želi da šeta sa njima. Jer joj je to tada bilo politički zgodno. Sve može, sve ide i sve je dozvoljeno - zaključila je premijerka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (37)

Loading
maja

23.05.2023 17:05

Marinika je žena čelična i ne postoji ništa što nju može da žecne ili trgne, jedini interes i nje i cele opozicije je taj da se ponovo dočepaju vlasti

Ana

23.05.2023 17:07

Ova neosnovana izjava pokazuje nedostatak poštovanja prema predsedniku i nastavlja trend političke manipulacije. Umesto konstruktivnog dijaloga, takve izjave samo produbljuju podele u društvu."

Zagorka

23.05.2023 17:07

Strasno.podrska predsedniku u najiskrenijum namerama.

Boris Spasic

23.05.2023 17:10

Toliko su losi ljudi da su na deci i smrti i tragediji poceli poene da zradjuju i prave drame