MAMA RATNICA ĆE PODRŽATI SKUP "SRBIJA NADE": Mina Mijailović uz pristojnu Srbiju, ovo su njeni razlozi!

Autor:

Vesti

17.05.2023

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mina Mijailović, mama ratnica, poručila je da će podržati skup "Srbija nade" pošto je lečenje u inostranstvu za decu sa teškim oboljenjima nešto što je pre 10 godina većina roditelja mogla samo da sanja.

MAMA RATNICA ĆE PODRŽATI SKUP "SRBIJA NADE": Mina Mijailović uz pristojnu Srbiju, ovo su njeni razlozi!

Foto: Privatna arhiva

- Većina roditelja ne zna kako zaista izgleda briga o bolesnom detetu - ne mislim na onu decu koja imaju prehladu, ili bilo koje izlečivo stanje, već mislim na one sa stvarnim, hroničnim, retkim, ponekad i fatalnim bolestima - navodi ona.

Prema njenim rečima, lesto se govori o tome da država nije posvećena tom problemu, da nema stručnjaka ni finansijskih sredstava.

Republika

Foto: Privatna arhiva

 

 

- Širenje neistina o tome, dovodi nas u situacije koje su mukotrpne, često i sa fatalnim ishodima. Lečenje u inostranstvu je pre 10 godina bilo nešto o čemu se moglo samo sanjati.  Država je sve većim ulaganjima u istraživanje retkih bolesti i odlazak dece na lečenje u inostranstvo uspela da pomogne porodicama. Svaki uloženi trud, prvo nas kao roditelja, učenje, saradnja i pravilno informisanje vodi ka uspehu - navela je ona i podvukla da je istina je da država šalje decu na lečenje.

- Preko 630 miliona dinara je do sada uloženo u lečenje pacijenata u inostranstvu. Fond se trudi da svoj deci i njihovim roditeljima pruži najbolje uslove lečenja i odgovarajuću ustanovu kako bi se svako dete vratilo srećno, bezbrižno i bez trauma. Sam proces je pravilnikom propisan da svako dete čija se bolest ne može lečiti u Srbiji, može se lečiti u inostranstvu i za to postoje jasna pravila. Postoji i protokol za hitne slučajeve, koji najugroženijoj deci ubrzava proces za prevoz u inostranstvo i na raspolaganju je avion Vlade Srbije. Jedan od načina da se borite za svoje dete, jeste da znate koja su njegova prava, a danas je to moguće. Mesto na kojem treba da tražimo prava za našu decu jesu institucije, ne ulica! Zato ću 26.05.2023. godine podržati Srbiju, Srbiju koja čuva institucije! - podvukla je Mijailović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading