PALE SVE MASKE: Nasilnik Bastać na protestu protiv nasilja!

Autor:

Vesti

12.05.2023

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkako je prisutan na javnoj sceni, Marko Bastać pokazuje sklonosti ka kriminalnom ponašanju.

PALE SVE MASKE: Nasilnik Bastać na protestu protiv nasilja!

Foto: Republika.rs

Marko Bastać na protestu u Beogradu

Na protestu opozicije, koji je danas održan u Beogradu, pojavio se i Marko Bastać.

Televizija Studio B objavila je ekskluzivni snimak ispovesti kuma Marka Bastaća, Lazara Lešnjaka koji tvrdi da je preživeo torturu i da mu je Bastać lično stavljao kesu na glavu, tukao ga i mučio, a sve zbog mreže korupcije u koju su obojica bili upleteni i poslova sa nelegalnom gradnjom na Dorćolu.

Frapantni snimak, prikazan je u emisiji "U fokusu", a pokazuje jezivo svedočenje Lazara Lešnjaka, kuma Marka Bastaća i bivšeg člana Opštinskog veća Starog grada, gde on opisuje torturu kroz koju je prošao.

- Sa Markom Bastaćem se znam od 2006. godine, postali smo venčani kumovi. Kao njegov kum, pratio sam bespravnu gradnju na Starom gradu, i bespravni graditelji su mogli da sagrade nešto u srcu Dorćola uz određenu finansijsku nadoknadu koje sam ja bio dužan da preuzmem i odnesem Marku. Tih koverata je bilo desetak tokom mog mandata i radi se o sumi od nekoliko desetina hiljada evra - kaže Lešnjak.

Marko Bastać je uzimao novac od investitora koji su bespravno gradili na Starom gradu, novac mu je donošen u kovertama, a kada mu jednu od koverti nije doneo, Lešnjak je preživeo pakao.

Bastać ga je pozvao na sastanak, a onda vezao sa još dvojicom svojih saradnika. Ostale je ubrzo odvezao kada su mu rekli da ne znaju ime čoveka o kojem ih je ispitivao, a svog kuma ostavio, a zatim udarao pesnicama po glavi, mučio, davio... Sve je to trajalo celu noć, čitavih 9 sati.

Bastać je rekao sada ćemo igrati jedan kviz. Šibao me je kanapom za preskakanje - ispričao je Lešnjak u stravičnoj ispovesti i dodao:

- Posle dva pitanja, dvojicu je odvezao, a mene ostavio. Bio sam udaran kanapom za preskakanje, šiban po telu, u jednom trenutku sam pao sa stolice, najteže mi je palo te noći da li ću se živ vratiti, šta će biti sa mnom i mojom porodicom, nisam smeo ništa da kažem policiji da ne bih imao gadne probleme ja i moja porodica.

Razotkrivena priroda Bastaćevog kriminalnog ponašanja

- On ima mentalni sklop jednog kriminalca. Nisam iznenađen, ali sam šokiran koliko to daleko ide. Mafija takođe ima neki kodeks, ne napadaju članove porodice, a ovde vidimo da direktno preti porodici - kaže Marko Matić novinar Antidota.

Na pitanje voditeljke da li je ovo poruka da onaj, ko se zameri Bastaću, treba zna da će ga u jednom trenutku sačekati podrum? - upitala je voditeljka.

- To jeste. Bastać otkako je prisutan na javnoj sceni pokazao je sklonosti kriminalnom ponašanju. To je eskaliralo u poslednje vreme i poslednjih dana. Kad je izbila afera oko pranja novca DS, kad su 2012. izgubili vlast, pa su u avgustu morali da pokriju velike troškove koje su imali, kada su upumpavali novac iz crnih fondova, pojavljuje se ime Marka Bastaća. U to vreme on ima prijavljenu platu 85.000 dinara, a uplaćuje DS-u donaciju od 560.000 dinara. Dakle, skoro 7 svojih mesečnih zarada on uplaćuje stranci. Obični građani Srbije znaju koliko je teško da uštedite. Građani prosečno u Srbiji štede 5.000 dinara mesečno - zaključuje Matić.

Prešao sa reči na dela

Na protestima "1 od 5 miliona", pojavila su se vešala na Terazijama što nas je podsetilo na naciste koji su to isto radili.

Usledilo je rušenje znakova po gradu, upad u RTS, dolasci ispred zgrade u kojoj živi zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i ugrožavanje njegove porodice.

Sve je kulminiralo paljenjem knjiga Gorana Vesića čime su i definitvno upotpunili podsećanje na naciste.

Uskoro se saznalo i za aferu šverca deviza, kada je Bastać uhvaćen na aerodormu pri povratku iz Dubaija, sa više od 12 hiljada evra kod sebe.

Ovaj put, stradao je kum Marka Bastaća Lazar Lešnjak koji je ipak, odučio da progovori o svemu.

Da je sve ono što su radili do sad najbliži saradnici lidera SzS bila samo predigra potvrđuje i ovaj slučaj. Konačno prešli na brutalno, golo, fizičko nasilje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (33)

Loading
MarkoG

12.05.2023 21:21

Sramota. Koji k**ac ti imas mene da zaustavljas i da mi blokiras put da idem na posao? Jbm li vam mamu i vama i vasim protestima! Glupanderi jedni, ni ne znate sta radite, borite se za Djilasa i glupavog Jeremica. Vucicu, sve ih pohapsi bre. Jbm li im mater vise u p!!!!!!

Ani

12.05.2023 21:29

Užas, sve go šljam i ološ izašao da protestuje

Gaga

12.05.2023 21:35

Kakva ironija, sve nasilnik do nasilnika izašao da protestuje protiv nasilja

Petra

12.05.2023 21:37

Muka mi je od ovolikog licemerstva!