RTS BRUKA - ODREKLI SE KOSMETA?! Smeta im natpis "Nema predaje" na majici, blurovali ga na prilogu iz Medveđe!

Autor:

Vesti

09.05.2023

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom izveštavanja iz Medveđe, i razgovora sa predstavnikom organizacije "Srbi za Srbe", RTS blurovalo natpis na njegovoj majici koji je simbol srpske borbe za Kosovo.

RTS BRUKA - ODREKLI SE KOSMETA?! Smeta im natpis "Nema predaje" na majici, blurovali ga na prilogu iz Medveđe!

Foto: RTS, srbizasrbe.org

Novi dan, u kome je osvanula nova sramota Javnog servisa Srbije kada su se odrekli i to na suptilan način Kosova i Metohije.

Naime, u izveštavanju iz Medveđe, iz Južne pokrajine, koju je RTS obišao kako bi medijski pokrio početak izgradnje pet kuća za socijalno najugroženije višečlane porodice, ekipa Javnog servisa razgovarala je sa predstavnikom Oragnizacije "Srbi za Srbe", Igorom Stevanovićem Oreljem, a prilikom montaže ovog priloga učinili su nešto nezamislivo.

Naime, Igor je bio obučen u crnu polo majicu na kojoj je bilo ispisano "Nema predaje" sitnim slovima sa leve strane, a RTS je to blurovao, kako ovaj natpis, koji je postao simbol srpske borbe za Kosovo ne bi uočili gledaoci. 

- Naša organizacija je svakako opštinu Medveđa stavila kao jednu od opština od prioriteta - navodi Igor Stevanović Orelj, iz Organizacije "Srbi za Srbe" u video prilogu RTS.

Kratko pojavljivanje predstavnike oragnizacije "Srbi za Srbe", u kojem je rekao praktično jednu rečenicu, mislili su da će biti dovoljno kratko da građani ne primete ovaj detalj na njegovoj majici i činjenicu da je blurovan, međutim, to je osvanulo na Telegramovom kanalu, kao objava, ispod koje se nizalo more komentara.

- Što se čudite oni zamagle samo Kosovo kad se prikaže mapa Srbije 

- Bujketu smrdi smeta sve srpsko

Neki su od komentara koji su se našli ispod objave na grupi Bunt je stanje duha, na Telegramu, u kojoj stoji:

- Na RTS-u nova sramota i novo odricanje od Kosova i Metohije! Nakon nekoliko slučajeva, opet se danas naš "javni servis" podmuklo odriče Kosmeta, pa mu smeta natpis "Nema predaje" na majici organizacije “Srbi za Srbe”. Toliko im smeta srpsko Kosovo i Metohija, da su zamaglili natpis na majici!

Ovo nije prvi ispad RTS ovog tipa, naime, u javnosti je ostala upamćena vest koju su ispratili skandaloznim naslovom.

- Predsednik Republike Kosovo Hašim Tači objavio je datum vanrednih izbora... - pisalo je u sramnom naslovu na portalu RTS-a.

Takođe su pre tri godine, u Dnevniku 2, koji se emituje u udarnom terminu u 19:31, reprodukovali prilog o situaciji sa koronavirusom u Srbiji i tom prilikom kao ilustraciju koristili karta Srbije prekrivena hiruškom maskom, a na kojoj nije bilo ucrtano Kosovo i Metohija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading