IMAŠ LI TI OBRAZA? Milanović napao Vučića posle masakra na Vračaru i u Mladenovcu! "Mi smo imali obračune na ulici, ali je to lajt verzija za ono u Srbiji"

Autor:

Vesti

05.05.2023

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović neprimereno je reagovao na pitanje novinara da prokomentariše izjavu Aleksandara Vučića, predsednika Srbije, da se nakon masakra u Mladenovcu razmotri vraćanje smrtne kazne

IMAŠ LI TI OBRAZA? Milanović napao Vučića posle masakra na Vračaru i u Mladenovcu! "Mi smo imali obračune na ulici, ali je to lajt verzija za ono u Srbiji"

Foto: Tanjug/HINA

Odgovorajući na pitanje novinara da prokomentariše navode Vučića, Zoran Milanović je prsnuo u smeh. 

Foto: Tanjug/J. Ilić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

- Smrtnu kaznu za koga? Ajmo na ozbiljne teme - počeo je da se smeje i da odmahuje glavom Milanović, koji je istakao da je protiv smrtne kazne. 

Ubio se čovek u ratu. Ljudi se vrlo brzo nažalost životinjski aklimatizuju nekim primitivnim instinktima koji čuče u nama i zato ih ne treba ohrabrivati smrtnom kaznom. To je najgora stvar. Time se ništa ne postiže. Po tome Amerika nije demokratska država jer ubijaju ljude. Čak ni Rusija nema smrtnu kaznu. Vidiš trun u tudem oku, a ne vidiš kninski balvan u svom. Smrtna kazna je katastrofa - prokomentarisao je Milanovic kad je došao sebi od smejanja.

Povodom masakra u Mladenovcu i u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, hrvatski predsednik je poručio da je oružju mesto samo u rukama vojske i policije. 

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ, Nikola Mutić

Kosta Kecmanović ubio je osmoro đaka i domara OŠ "Vladislav Ribnikar"

- Srbija je država u kojoj ima mnogo oružja među ljudima. Tamo vlada jedan etos i patos, ali nedovoljno logos, odnosno pamet, kad je u pitanju oružje i nasilna kultura, tamo su se ubijali po ulicama Beograda, vrlo temeljno i razigrano, devedesetih posebno. To je nešto što u Hrvatskoj nismo gledali, ni blizu u toj meri, možda još mafijaške obračune jesmo, imali smo u centru Zagreba slučaj ispaljivanja zolje, ali to je sve bila vrlo lajt verzija u odnosu na ono što smo imali u Srbiji. Sad se događa nešto što se ni tamo nije događalo. Znate ko su Pinki i Švaba? Dva momka koji su gostovali kod Vesne Trivalić u "Ranama". Dvojica macana s asfalta. To je deo kulture tamo - rekao je Milanović.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (86)

Loading
Jana

05.05.2023 18:05

Svaki vid nasilja je nasilje. I za najstrašniju osudu je. Milanović bi trebalo da potraži stručnu pomoć.

Ana

05.05.2023 18:06

Nista drugo nisam ni ocekivala od Milanovica, potvrdjenog mrzitelja svega sto je srpsko, i svega za sta se nas predsednik bori. Umesto solidarnosti, od njega dobijamo uvrede. Sramota!

Sasa

05.05.2023 18:06

Kakav kreten majko mila, njegova mrznja prema Srbiji ne moze da se prikrije ni u ovakvim situacijama.

Olja

05.05.2023 18:07

Sram ga bilo. Nek pogleda Milanović u svoje dvorište.