BRNABIĆ POKRENULA PITANJE POSETE VUČIĆA JASENOVCU! Evo šta su odgovorili u Zagrebu!

Autor:

Vesti

30.04.2023

19:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ana Brnabić je na pitanje o nameri predsednika Vučića da poseti Jasenovac rekla da Vučić nije odustao od zahteva, i dodala da je Plenkovića zamolila da Hrvatska razmotri zahtev.

BRNABIĆ POKRENULA PITANJE POSETE VUČIĆA JASENOVCU! Evo šta su odgovorili u Zagrebu!

Foto: Peđa Vučković

Predsedica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas u Zagrebu da je sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem razgovarala o želji predsednika Srbije Aleksandra Vučića da poseti Jasenovac, položi cvet i upali sveću na tom stratišu i da joj je tom prilikom rečeno da je to pitanje tajminga i organizacije.

Na pitanje o nameri predsednika Vučića da poseti Jasenovac rekla je da Vučić nije odustao od zahteva, i dodala da je Plenkovića zamolila da Hrvatska razmotri zahtev. 

- Vučićeva želja je civilizacijska norma koja bi trebalo da bude potpuno normalna. Želeo je samo da ode u Jasenovac da postavi cvet, da upali sveću. Njegovi preci stradali su na tim stratištima. Neformalno je tražio nekoliko puta da ide u privatnu posetu, a kada su rekli da treba da ide u službenom kapacitetu, uputili smo zahtev i nikada nismo dobili odgovor - kazala je ona.

Vezano za razgovor sa Pelnkovićem na tu temu kaže da je dobro što su mogli da razgovaraju o svim temama.

'- Zadovoljna sam što sastanak nije bio samo protkolaran već što smo na sto stavili sve stvari koje nas opterećuju - rekla je ona i naglasila na pitanja novinara koji su pitanje nestaih apostrofirali kao najteže, da joj je drago što je u 2023. napravljen pomak po tom pitanju - nadležna tela su se sastala i određene aktivnosti su obavljene i u martu.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (150)

Loading
Sudija Ris

30.04.2023 19:37

Vičičeva poseta Jaesnovcu mora biti realizovana

Miro Đ

30.04.2023 20:25

@Sudija Ris - Sudija Ris: Vučić neće odustati od mogućnodti da poseti Jasenovac i da postavi cvet, da upali sveću, pogotovo što su na tom stratištu stradali njegovi preci.

Jela

30.04.2023 19:37

Jasenovac je simbol stradanja srpskog naroda i verujem da će uskoro doći do Vučićeve posete

Olja

30.04.2023 19:38

Nikom u Srbiji nije jasno zašto predsednik ne može da ode u Jasenovac.