ĐURĐEV: Krkobabić brani Kosovo i Metohiju delima, a ne rečima!

Autor:

Vesti

25.04.2023

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić nije iz svog obimnog programa za obnovu sela izuzeo prostor Kosova i Metohije, naprotiv.

ĐURĐEV: Krkobabić brani Kosovo i Metohiju delima, a ne rečima!

Foto: srpskaliga.rs

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đuđrev izjavio je da ministar za brigu o selu Milan Krkobabić mnogo više dela nego što govori, te da brani Kosovo i Metohiju upravo svojim delima.

- Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić nije iz svog obimnog programa za obnovu sela izuzeo prostor Kosova i Metohije, naprotiv, namerava da poseti tamošnje srpske seoske sredine i da kroz razgovor sa ljudima obezbedi svu neophodnu pomoć i podršku. Time je, za razliku od lažnih patriota koji Kosovo i Metohiju brane praznim rečima iz skupštinskog restorana, pokazao da delima svedoči svoje rodoljublje i nacionalnu svest - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

Pohvalivši dosadašnje rezultate koje je Ministarstvo za brigu o selu postiglo, Đurđev je istakao značaj primene tih programa u kosovsko-metohijskim seoskim sredinama.

- Preko 1.000 dodeljenih besplatnih seoskih kuća mladima, preko 1.000 novootvorenih zadruga, besplatni mini-busevi - sve su to konkretni potezi koji su u funkciji oživljavanja sela. Sve ovo je od nasušne potrebe za Srbe na Kosovu i Metohiji, jer želimo da ostanu i opstanu na svojim ognjištima - objasnio je Đurđev.

Predsednik Srpske lige vidi selo kao poslednji bedem odbrane tradicionalnih i porodičnih vrednosti i stub opstanka države i nacije.

- Ako nestane srpsko selo, nestaće i Srbija. Taj apokaliptični scenario ne smemo da dozvolimo. U minut do dvanaest je osnovano preko potrebno Ministarstvo za brigu o selu, ali ubeđen sam da ćemo sačuvati naša sela i našu Srbiju zarad budućnosti naše dece - zaključio je Đurđev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (6)

Loading
miki

25.04.2023 11:41

Krkobabic bas brine o srpskim selima svaka mu cast.

Jelena

25.04.2023 11:42

I treba da brani.

Nikola

25.04.2023 11:46

Srbija se trudi da ravnomerno ulaže i razvija svaki deo svoje teritorije, jer je to jedino ispravno. To je dokaz da država nikoga ne zaboravlja.

Jasna

25.04.2023 11:46

Narodu na KiM je pomoć neophodna, pogotovo onima koji žive u manjim i zabačenijim selima. Nijedna osoba na KiM ne sme biti zaboravljena kada je pomoć u pitanju.