NAČISTO POBRKALI LONČIĆE! Vukovi optužuju vlast za izdaju Kosovo i dolazak Rio Tinta, a oni sve upropastili!

Autor:

Vesti

18.04.2023

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvaci Narodne stranke, na čijem je čelu Vuk Jeremić, uporno ponavljaju da je ova vlast digla ruke od Kosova, da je u toku proces predaje, a oni su ti koji su stvorili temelj kosovske nezavisnosti. Pride pljuju predsednika Srbije zbog Rio Tinta, a oni im dali dozvole za kopanje kad su bili vlast

NAČISTO POBRKALI LONČIĆE! Vukovi optužuju vlast za izdaju Kosovo i dolazak Rio Tinta, a oni sve upropastili!

Foto: Tanjug/J. ILIC,T. Valič, ATAImages

Sanda Rašković Ivić, potpredsednica NS, na jednoj od televizija tajkuna Dragana Šolaka, žestoko je kritikovala vlast oko Kosova i Rio Tinta, što bi i moglo da se zavede pod redovna opoziciona aktivnost, da temelje kosovske nezavisnosti i dozvolu Rio Tintu za kopanje nije dala nekadašnja vlast čiji je deo bio i njen stranački šef Vuk Jeremić. 

Foto: Printskrin

Potpredsednica NS Sanda Rašković Ivić

- Vučić se ponaša kao jedina institucija koja funkcioniše. E, ima još jedna, to je bila Gazela onda kada je bio Rio Tinto u pitanju, tad je samo suspendovano, a ništa nije rešeno...  - poručila je Rašković Ivić. 

 

 

Međutim, istina je da je nekadašnja vlast kompaniji "Rio Sava eksplorejšn", ćerki firmi Rio Tinta, izdala čak devet dozvola, i to od 2004. do 2012, a kojim se dozvoljavaju geološka istraživanja i bušenja na teritoriji Loznice. 

A pošto je završila sa obmanjivanjem javnosti na temu iskopavanja litijuma, potpredsednica NS je prešla na njihovu omiljenu temu- Kosovo. 

 

 

- Mi smatramo da treba obratiti pažnju i na KiM i na predaju KiM, prvi put u istoriji Kosovo predaju Srbi, odnosno Vučić. Mi to vidimo kao predaju Kosova - poručila je Rašković Ivić. 

Istina je, što i vrapci na grani znaju, da se Albanci, kada govore o nezavisnosti Kosova, pozivaju na odluku Međunarodnog suda pravde, koju je inicirao upravo Vuk Jeremić, a gde se navodi da Kosovo nije prekršilo nijedan međunarodni sporazum kad je proglasilo nezavisnsot.

Svima je poznato, takođe, da su se Albanci svojevremeno od srca zahvaljivali Jeremiću zbog nesretno sročenog pitanja Međunarodnom sudu pravde, pa su mu posvetili naslovnu stranu gde je na srpskom pisalo- Hvala, Vuče.  
Sad, nije da se prvaci NS ne sećaju samo šta se dešavalo pre deset i više godina, oni ne znaju ni šta su njihove kolege pričale pre mesec, dva, pa ispadaju potpuno smešni. Tako je Sanda Rašković Ivić rekla da predsednik Srbije vodi Kosovo u UN, dok njen stranački kolega tvrdi da to nema veze sa SNS, već Rusijom i Kinom. 

- Kako da dižete protiv ovoga svoju stranku i vojsku i kažete glasajte za ovaj plan koji koosvo vodi u UN - upitala je Rašković Ivić. 

 

 

Međutim, nešto ranije na Tviteru, u žaru rasprave sa jednim od naprednjaka, Vladimir Gajić je kazao da je ulazak Prištine u UN isključivo stvar volje najmoćnijih zemalja sveta. 

Foto: YouTube/Printscreen

Funkcioner Narodne stranke Vladimir Gajić

- To da li će ući u UN odlučiće Rusija i Kina, ne vi (SNS) - napisao je Gajić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (286)

Loading
Nela

18.04.2023 11:19

Bože oprosti im pa ovi stvarno ne znaju šta zbore

Aleks

18.04.2023 11:20

Jeremicu bi najbolje bilo da ucuti. Bruka!

Žare

18.04.2023 11:20

Rio Tinto je završena priča, lako je sad prebacivati odgovornost na druge.

Ivanka

18.04.2023 11:21

Opozicija ima amneziju, sve što su oni uradili danas im ne valja i krive Vučića.