VUČIĆ SA PREDSTAVNICIMA ROMSKE NACIONALNE MANJINE: Država će raditi na eliminisanju nejednakosti! (FOTO)

Autor:

Vesti

07.04.2023

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Predsednik se sastao sa predstavnicima Romske nacionalne manjine.

VUČIĆ SA PREDSTAVNICIMA ROMSKE NACIONALNE MANJINE: Država će raditi na eliminisanju nejednakosti! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav/printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predstavnike Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine i poslanice u Narodnoj skupštini Srbije i Skupštini AP Vojvodine, sa kojima je razgovarao o problemima Roma u društvu, kao i o prostoru za unapređenje njihovog položaja u društvenom i političkom životu, ali i u oblasti obrazovanja, socijalne zaštite, zapošljavanja i promocije romske kulture.

Predsednik Vučić je pažljivo saslušao predstavnike Romske nacionalne manjine, koji su ga detaljnije informisali o aktuelnim pitanjima i problemima u romskoj zajednici, kao i o predlozima za unapređenje postojećih politika u različitim segmentima, koji bi doprineli rešavanju izazova sa kojima se romska populacija suočava.

 

 

Predsednik je istakao da će država nastaviti posvećeno i sistemski da radi na eliminisanju svake društvene nejednakosti i da neće dozvoliti da u Srbiji bilo koja zajednica bude marginalizovana, ne samo u društveno-ekonomskom smislu, već i u pogledu diskriminacije bilo koje vrste, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika republike.

Predsednik je naglasio da je do sada realizovan niz programa u oblasti politike obrazovanja, zapošljavanja, preduzetništva i socijalne inkluzije kroz koje je pružena dodatna podrška i pomoć romskoj zajednici, kao i da se dodatno radi na projektima koji bi trebalo da unaprede brojne segmente života Roma, počev od svakodnevnih životnih problema, do većeg uključivanja u sve aspekte društveno-političkog života naše zemlje kako bi se romska zajednica dodatno osnažila i ohrabrila da se svojim potencijalima proaktivno uključi u zajednički rad na razvoju i napretku Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (145)

Loading
Aca Voždovac

07.04.2023 12:46

Romi i ostale manjine nikad vise nisu bile poštovane nego sada . Pohvale Vučiću zbog toga .

Ana

07.04.2023 12:46

Tako i treba da bude. Svaka cast za ovakvu odluku, nacionalne manjine treba da imaju jednaku ulogu kao i svi ostali gradjani republike Srbije

Jasna

07.04.2023 12:47

Vučić se za svakog građanina Srbije podjednako bori ma ko on bio , što je za svaku pohvalu .

Marta

07.04.2023 12:47

Predsednik misli na sve gradjane Srbije, dokaz da su mu svi jednaki.