VUČIĆ ODRŽAO ČAS GOSPODSTVA RAMI: Premijer Albanije nije znao ni kako se drži čaša za vino! (VIDEO)

Autor:

Vesti

02.04.2023

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je na Međunarodni sajam vina, VinItaly 2023, koji se održava u Veroni u društvu albanskog premijera Albanije Edija Rame i premijera Severne Makedonije Dimitra Kovačevskog.

VUČIĆ ODRŽAO ČAS GOSPODSTVA RAMI: Premijer Albanije nije znao ni kako se drži čaša za vino! (VIDEO)

Foto: Tanjug

Na sajmu vina u Veroni lidera Srbije Aleksandra Vučića su dočekali Guverner regiona Veneto u Italiji Luka Zaja i ministar spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije Antonio Tajani.

Vučić zajedno sa premijerima Severne Makedonije i Albanije, Dimitrom Kovačevskim i Edijem Ramom obilazi sajam vina.

Prilikom svečanog otvaranja prve boce i degustacije vina, primetno je bilo da se premijer Albanije Edi Rama ne snalazi baš dobro. U jednom momentu svi uzimaju čaše kako bi nazdravili, dok Rama to čini nezgrapno držeći je sa obe ruke.

Vučić, koji se nalazi sa leve strane primećuje to, kao i Raminu nelagodu i u jednom momentu diskretno se naginje ga albanskom premijeru i sugeriše mu da bi trebalo da na drugačiji način uhvati svoju čašu objašbnjavajući mu kako da to pravilno uradi.

Rama nespretno, brže-bolje menja položaj ruke, gleda u način na koji to radi lider Srbije i ispravlja se pre nego što kreće da nazdravlja sa visokim zvaničnicima.

Podsetimo, Vučić zajedno sa ministrom spoljnih poslova Antonijem Tajanijem, obilazi i zajednički štand na kojem se predstavljaju vinari iz Srbije, Albanije i Severne Makedonije. Na zajedničkom štandu predstaviće se više od 200 etiketa najboljih vina iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije. Od ukupnog broja, 90 etiketa je iz Srbije iz 41 vinarije.

Vina na štandu Open Balkan predstaviće vrhunski somelijeri tri zemlje, a biće organizovan i masterklas na kome će biti predstavljene autohtone sorte Balkana. VinItaly je vodeći sajam vina i alkoholnih pića posvećen vinskim kompanijama na svetskom tržistu.

Učestuje 4.500 izlagača, a očekuje se i rekordan broj posetilaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (108)

Loading
Iva

02.04.2023 16:11

Za njega je Vucic gospodin

Iva

02.04.2023 16:12

Rama je samo ispao jos jendom glup

Iva

02.04.2023 16:13

Od albanaca se nista drugo i ne ocekuje,prost narod

Darko

02.04.2023 16:13

Pa ovo je presmesno.Treba da se nauci manirima.