NE DAMO SRBIJU, SVI POD JEDNU ZASTAVU: Jaka simbolika Vučićevih poruka sa skupa u Somboru

Autor: B. K. - K. B.

Vesti

25.03.2023

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sagovornici Republike ocenjuju kao posebno važan poziv na nacionalno jedinstvo.

NE DAMO SRBIJU, SVI POD JEDNU ZASTAVU: Jaka simbolika Vučićevih poruka sa skupa u Somboru

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/ nr

Aleksandar Vučić

Kada kažemo šta su naše crvene linije, nemojte da se s tim igrate. Dobićete odgovor ponosite, junačke, dostojanstvene Srbije. A naš odgovor je: Ne damo Srbiju i nikada je nikome nećemo dati.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao je sa centralne manifestacije Dana sećanja u Somboru poruke koje imaju jaku simboliku i poziv su, između ostalog, na nacionalno jedinstvo, koje nam je u ovim teškim vremenima potrebnije nego ikad, ocenjuju sagovornici Srpskog telegrafa.

NISMO SLOMLJENI

Podsetimo, veliki broj ljudi okupio se na skupu organizovanom povodom 24. godišnjice od početka NATO agresije. Vučićev govor bio je podsećanje na nepravdu koja nam je naneta i stravične zločine počinjene nad Srbima 1999, ali takođe i podsećanje na to koliko je važno sačuvati mir u današnje vreme.

- I niko mi nije pomutio razum niti mi pomračio pamet. Nisam postao nikakav bedni izdajnik, a to mi govore oni koji su na najgori način ne ćutali, već sprovodili naredbe onih koji su sprovodili agresiju i nazivali je kampanjama i intervencijama. Moje je da kroz iglene uši provučem Srbiju u ova suluda vremena u kojima niko ni sa kim ne može racionalno da razgovara, gde niko o miru zapravo ne priča, samo o pobedi jedne i porazu druge strane - naglasio je šef države.

Potrebno je, kaže, da se sačuva Srbija i svako dete, ma gde da živi.

- Ali da im damo zemlju na tacni i opravdanje za sve zločine koje su počinili, to nećemo nikada - bio je jasan predsednik, uz važnu poruku silnicima:

- Rušili ste nas i rušili, lomili nam i kičmu i vrat, ubijali decu, ali niste nas ubili, živeće ovaj narod uprkos vašim pokušajima, nećete ga slomiti.

Republika

Foto: Printscreen

Srđan Graovac

Srđan Graovac iz Centra za društvenu stabilnost kaže da je Vučićeva poruka jasna, crvene linije postoje i tu nema dileme, nema ni eksplicitnog ni implicitnog priznanja Kosova niti ulaska Kosova u UN:

- Formiranje narodnog pokreta ima za cilj upravo da okupi snage koje stoje na istom stanovištu: da ne smemo praviti kompromise oko najvažnijih nacionalnih interesa, ali da isto tako ne smemo dozvoliti da nam najvažnija nacionalna pitanja služe za potkusurivanje. Imate veliki broj onih koji pitanje Kosova koriste za ostvarenje svojih ciljeva i pokušaj da se domognu vlasti. Zato je i važno formirati pokret da bi se okupile snage koje se ponašaju odgovorno prema nacionalnim interesima, to je suština.

UDARI SA STRANE

Republika

Foto: Tanjug

Dejan Miletić

Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije ima sličan stav:

- Vrlo je važno da se sada objedine snage, ta razlika u popularnosti Vučića i stranke je velika, i u tom smislu osnivanje narodnog pokreta je to objedinjavanje Srbije. Važno je da se uključi i intelektualna elita, koja razume napore državnog vrha, ali nije spremna za partijske igre koje postoje kad je neka stranka tako moćna. Taj front je važan u ovom trenutku jer Srbija trpi udare sa strane, tu su i napeti odnosi velikih sila, kao i pritisci kojima je izložena naša zemlja u vezi s pregovaračkim procesom s Prištinom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (253)

Loading
Cecilija

25.03.2023 17:25

Nacionalno jedinstvo je neophodno da sačuvamo Srbiju i srpske interese.

Слободан

25.03.2023 17:27

Вучић је одржао изванредан говор у коме сам видео.позив на национално.јединство, и позив за очуввање Србије, и свих који живе у њој.

Maja

25.03.2023 17:28

Narod Srbije nikada više neće dozvoliti da nas neko ponižava i uništava.

Mile

25.03.2023 17:28

"Ne damo Srbiju, svi pod jednu zastavu" je sloga i jedinstvo koje Srbija treba u ovim teškim vremenima.