"NEMA OBAVEZA ZA SRBIJU U SPORAZUMU"! Abdidžiku osuo paljbu po Kurtiju: Napravio velike ustupke!

Autor:

Vesti

22.03.2023

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider LDK Lumir Abdidžiku, govoreći o sadržaju Evropskog plana i aneksu njegove implementacije, rekao je da lažni premijer Aljbin Kurti može da nazove Asocijaciju Samoupravom.

"NEMA OBAVEZA ZA SRBIJU U SPORAZUMU"! Abdidžiku osuo paljbu po Kurtiju: Napravio velike ustupke!

Foto: Tanjug/AP

Aljbin Kurti

Ovo jeovo  rekao za Klan Kosova, dodajući da šef vlade može da odredi nazive kako želi.

- Aljbin Kurti može da zove udruženje kako hoće, može svoju samoupravu zvati Samoupravom. Niste uradili Zajednicu – radite Samoupravu.

- Ono što me zabrinjava u vezi sa sadržajem je njegova nesvesnost šta je prihvatio, jer će u ovom sporazumu, koji će sada postati međunarodni kriterijum za Kosovo, biti stvoren tim unutar EU, zajedno sa Srbijom, koji će se baviti sprovođenjem ovih sporazuma, uključujući i preliminarne sporazume, uključujući asocijaciju - naveo je Abdidžiku.

On je dodao i da je Kurti sada otvorio ovaj nivo rasprave o samoupravljanju i strukturi da će to pravo biti usidreno zajedno sa Srbijom u okviru procesa fasilitacije u EU.

Abdidžiku je u emisiji Rubikon na TV Kljan Kosova objasnio da se sporazumom od Beograda zahteva da normalizuje odnose sa Prištinom, ali bez priznanja.

- Nema obaveza za Srbiju u ovom sporazumu ili aneksu-sporazuma. Recite mi iz tačaka u aneksu koje obaveze Srbija ima? Obaveze za Srbiju nisu detaljne - rekao je Abdidžiku, prenosi Reporteri.

On je prethodno na društvenim mrežama naveo da je Priština u dijalogu "napravila velike ustupke", što, kako kaže, ne samo da lišava tzv Kosovo mogućnosti da "unapredi svoju državnu poziciju", već postaju i neizbežni uslovi.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading