BORELJ NAKON SASTANKA U OHRIDU! Priština se složila da odmah krene u proces formiranja ZSO!

Autor:

Vesti

18.03.2023

23:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Žozep Borelj, visoki predstavnik Evropske unije, rekao je da su Kosovo i Srbija postigli dogovor o primeni evropskog predloga za normalizaciju odnosa.

BORELJ NAKON SASTANKA U OHRIDU! Priština se složila da odmah krene u proces formiranja ZSO!

Foto: AP Photo/Olivier Matthys

Žozep Borelj

Naime, Žozep Borelj je kazao da su se Srbija i Kosovo dogovorili o aneksu sporvođenja sporazuma na putu normalizacije odnosa dve strane.

On je posle sastanka u Ohridu rekao da su se dve zemlje dogovorile da poštuju sve tačke i da će ih sve sprovesti.

On je pomenuo i član 7 o kome se mnogo raspravljalo po pitanju „Samoupravljanja srpske zajednice na Kosovu“.

- Za član 7 – Kosovo je pristalo da počne odmah, a kada kažem odmah, mislim odmah, pregovori za uspostavljanje aranžmana i priprema za obezbeđivanje istinskog nivoa samoupravljanja srpske zajednice - rekao je Borelj.

Podsetimo, Aleksandar Vučić je izjavio posle sastanka u Ohridu, da je nekakav dogovor postignut, da je dogovoreno nekoliko tačaka koje će postati sastavni deo pregovaračkog okvira i jedne i druge strane.

Pod odmah je navedeno da se ide u proces formiranja ZSO, rekao je. Rekao je da će građinima sutra (u nedelju) predstaviti tačke, a od ponedeljka će primati na konsultacije predstavnike parlamentarnih grupa „pa da se dogovorimo da li idemo sa nekim opštim aktom u parlament ili ne“.

- U mesecima pred nama je ozbiljan posao - rekao je Vučić, koji je istakao da će evropski put Srbije zavisiti od implementacije.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading