SKANDALOZNA IZJAVA POLITIČARA IZ BIH! Srbiju uporedio sa nacističkom Nemačkom: Inspirisala Hitlera, niko nije siguran od te pošasti!

Autor:

Vesti

14.03.2023

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strašan govor mržnje!

SKANDALOZNA IZJAVA POLITIČARA IZ BIH! Srbiju uporedio sa nacističkom Nemačkom: Inspirisala Hitlera, niko nije siguran od te pošasti!

Foto: Youtube-O Kanal

Poslanik SDA u Predstavničkom domu parlamenta BiH, Šemsudin Mehmedović uporedio je Srbiju s nacističkom Nemačkom u objavi na društvenim mrežama.

Kako piše Srpskainfo, nazivanje neistomišljenika i protivnika pogrdnim imenima u Bosni i Hercegovini nije novost, ali je objava Mehmedovića naišla na osude u Srpskoj i Srbiji.

U navedenoj objavi, koja se po svim nepristrasnim kriterijumima komotno može nazvati govorom mržnje.

BiH je država i biće, sa ili bez Dodika i njegovih sledbenika! I u slučaju “izlaska na Egej u Grčkoj uključujući luku Solun”, što je Hitler obećao Srbiji ukoliko dođe do “bilo kakvih teritorijalnih promjena na Balkanu”, kao i u slučaju pitanja državne imovine i funkcionalnosti BiH, velikosrpski program uvek vodi isti motiv, “uzimanje u posed, a onda i u vlasništvo teritorije drugih zemalja i imovine na njoj”. Ne treba sumnjati da je Srbija u nekom drugom razvoju situacije dobila “izlaz na Egejsko more, uključujući Solun” da na tim područjima ne bi bilo više od pet odsto grčkog stanovništva i da bi Beograd doneo zakon o nepokretnoj imovini Srbije, koji bi se protezao na te teritorije u Grčkoj – napisao je Mehmedović.

On je, između ostalog, ustvrdio da “nema te zemlje na Balkanu koja je sigurna od pošasti koja je iz želje za pljačkom iz Beograda pokrenula i vodila jedan svetski i četiri balkanska rata (dva pred prvi svetski rat, jedan na razvalinama Kraljevine Jugoslavije i jedan na razvalinama SFRJ) i inspirisala Hitlera” za, kako reče, program besomučnog naoružavanja iz budžetskog deficita i potom vojne napade na uspavane susede, koji je, prema njegovim rečima, doveo do ponovnog svetskog sukoba i holokausta kojem je Srbija, tvrdi Mehmedović, dala zapažen doprinos!?

Poslanik SNSD u Predstavničkom domu parlamenta BiH, Milorad Kojić, za Srpskainfo podseća na to da su Srbi, kako kaže, “platili najveću cenu u borbi protiv fašizma u Drugom svetskom ratu”, te da je, kako ističe, dovoljno sećanje na Jasenovac, Brod i brojna druga stratišta gde su Srbi masovno ubijani.

I onda neko, čiji su sunarodnici bili u SS “Handžar diviziji” koja je u okviru NDH provodila Hitlerove ideje o uništenju Srba, Jevreja i Roma, daje sebi za pravo da rukovodstvo Srbije i Republike Srpske poredi sa Hitlerom?! To pokazuje da kod Bošnjaka postoji kontinuitet ideje o potpunom istrebljenju Srba. Ta ideja je i bila okidač za sukobe 90-ih godina i raspad bivše Jugoslavije. Mehmedovićeve morbidne tvrdnje treba da budu osuđene i sankcionisane – ističe Kojić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Rass

14.03.2023 20:55

Strasno da neko kome je predak bio u faistickoj vojsci i drzavi ima hrabrosti da izjavi za nekog da je on fasista,osim sto ima znanje koje crpi iz sopstvenog iskustva.