BIN ZAJED JE ISKREN PRIJATELJ SRBIJE I U TEŠKO VREME: Vučić u dvodnevnoj poseti Abu Dabiju

Autor:

Vesti

19.02.2023

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom posete, predsednik Vučić obići će Institut G42, gde će razgovarati sa njihovim predstavnicima.

BIN ZAJED JE ISKREN PRIJATELJ SRBIJE I U TEŠKO VREME: Vučić u dvodnevnoj poseti Abu Dabiju

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić od danas do 22. februara boraviće u radnoj poseti Abu Dabiju, na poziv Njegovog visočanstva šeika Muhameda bin Zajeda al Nahjana, predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Tom prilikom, predsednik Vučić prisustvovaće otvaranju Međunarodnog sajma naoružanja IDEX, na kojem učestvuju i predstavnici namenske industrije Republike Srbije.

"IDEX 2023", jedan je od najvećih i najznačajnijih sajmova gde se prikazuje najnovija oprema, inovacije i tehnologije u međunarodnom sektoru odbrane. 

Tokom boravka u Abu Dabiju, predsednik Vučić sastaće se sa šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom, predsednikom UAE, ali i sa drugim visokim zvanicama.

Od 2012. godine do danas, Vučić i šeik Bin Zajed imali su više od dvadeset susreta, a poslednji put sastali su se u oktobru prošle godine u Beogradu.

- Muhamed bin Zajed iskreni je prijatelj Srbije i u teško vreme - rekao je predsednik Vučić tokom posete šeika našoj zemlji. 

Njih dvojica tada su razgovarali o nafti, geopolitičkoj situaciji, investicijama, ali o kreditu od milijardu dolara po povoljnoj kamatnoj stopi od tri odsto, koji je Srbija dobila u septembru prilikom posete predsednika Vučiha Ujedinjenim Arapskim Emiratima. 

Ta poseta je bila prva zvanična poseta predsednika u drugom predsedničkom mandatu i tom prilikom, osim sporazuma o finansijskoj podršci, potisano je još devet sporazuma. 

Tokom posete, predsednik Vučić obići će Institut G42, gde će razgovarati sa njihovim  predstavnicima.  

G42 se bavi razvojem veštačke inteligencije u nizu industrija, između ostalog u državnom sektoru, zdravstvu, ekonomiji, ugostiteljstvu i turizmu. Grupa 42 posluje širom Ujedinjenih Arapskih Emirata, Centralne Azije, Bliskog Istoka i Severne Afrike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (33)

Loading
Феђа

19.02.2023 15:41

Srbija i UAE su unapredili odnose i izgradili prijateljstvo uz saradnju na mnogim poljima.

Maja

19.02.2023 15:41

šeik Muhamed bin Zajed je veliki prijatelj Srbije i predsednika Vucica

žarko

19.02.2023 20:27

@Maja - U ovim teskim vremenima i krize sa energentima jako je dobro imati prijatelja na Bliskom Istoku.

dika

19.02.2023 20:29

@Maja - Sajam naoružanja na kome ćemo imati našeg predstavnika predsednika Vučića koji će predstaviti naše najbolje naoružanje