BAJDEN ČESTITAO VUČIĆU: SAD će nastaviti da podržavaju put Srbije!

Autor: Republika

Vesti

14.02.2023

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džozefa Bajdena povodom Dana državnosti Republike Srbije.

BAJDEN ČESTITAO VUČIĆU: SAD će nastaviti da podržavaju put Srbije!

Foto: Tanjug/Ap

U čestitki se kaže:

"Poštovani gospodine predsedniče,

U ime naroda Sjedinjenih Država, upućujem iskrene čestitke Vama i narodu Srbije povodom Dana državnosti koji slavite 15. februara.

Tokom poslednjih nekoliko godina, Srbija i Sjedinjene Države su zajedno radile na diversifikaciji izvora energije i jačanju ekonomske saradnje stvarajući bolju budućnost za naše građane. Zajedno moramo da nastavimo da podržavamo narod Ukrajine i pozovemo Rusiju na odgovornost za njen nepravedan i ničim izazvan rat protiv Ukrajine. U godini koja je pred nama, Sjedinjene Države će nastaviti da podržavaju put Srbije ka pristupanju Evropskoj uniji i dijalog o normalizaciji odnosa sa Kosovom pod okriljem EU. Pozdravljamo Vašu podršku predlogu Evropske unije o normalizaciji, koji će doprineti stvaranju mirnije i prosperitetnije budućnosti regiona.

Radujem se daljem jačanju partnerstva naših zemalja i prijateljstva naših naroda", navodi se u čestitki predsednika Bajdena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (79)

Loading
Stevo

14.02.2023 16:19

Vucic odrzava prijateljske odnose sa velikim brojem drzava.

Pavle

14.02.2023 16:20

Cestita nam praznik a pominje normalizaciju odnosa sa Kosovom koji je po Ustavu Srbija.

Hana

14.02.2023 16:24

Hvala Bajdenu na cestitki!

Mire

14.02.2023 16:32

Velika je cast za Srbiju da cestitke dobijemo od predsednika SAD