SI UPUTIO ČESTITKU VUČIĆU POVODOM DANA DRŽAVNOSTI: Pod Vašim rukovodstvom Srbija hrabro napreduje na putu nacionalnog preporoda

Autor:

Vesti

13.02.2023

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kineski lider je istakao da pridaje veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije.

SI UPUTIO ČESTITKU VUČIĆU POVODOM DANA DRŽAVNOSTI: Pod Vašim rukovodstvom Srbija hrabro napreduje na putu nacionalnog preporoda

Foto: Tanjug-AP, Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas, povodom Dana državnosti Srbije, pismo čestitku predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga, koji je istakao da zajedno radimo na očuvanju međunarodne pravde i odbrani međunarodnog prava.

- Povodom Dana državnosti Republike Srbije, želim u ime Vlade i naroda Kine, kao i u lično ime, da Vama i prijateljskoj srpskoj Vladi i narodu uputim srdačne čestitke i najbolje želje - naveo je Si.

Pod Vašim rukovodstvom, kako je istakao, Srbija hrabro napreduje na putu nacionalnog preporoda i ekonomskog razvoja, a životni standard građana se neprekidno poboljšava.

- Prijateljstvo Kine i Srbije prevazilazi planine i okeane, vremenom postaje sve čvršće, a naše dve zemlje su dobri prijatelji i partneri, koji uz međusobno poštovanje i poverenje, kontinuirano razvijaju saradnju - naglasio je kinseki predsednik.

Našim zajedičkim naporima, naveo je Si, kinesko-srpski odnosi beleže trend razvoja.

- Oblasti praktične saradnje postaju sve veće, sadržaji sve bogatiji, a to našim narodima donosi prosperitet. Zajedno radimo na očuvanju međunarodne pravde, odbrani međunarodnog prava i osnovnih principa međunarodnih odnosa i aktivno, ruku pod ruku, odgovaramo na istorijske promene u svetu - napisao je Si.

Istakao je pridaje veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije.

- Spreman sam da sa Vama ulažim zajedničke napore kako bismo udruženo jačali razvojne strategije naših zemalja, produbili i širili međusobno korisnu saradnju u svim oblastima, ali i podigli sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije na još viši nivo, u cilju što boljeg života naših naroda. Želim Vašoj zemlji puno prosperiteta, a narodu sreću i blagostanje - navodi se u čestitiki kineskog predsednika, koju je predsedniku Vučiću uručila ambasadorka te zemlje Čen Bo.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Tijana

13.02.2023 14:53

Vidi se koliko nas Kineski predsednik ceni kao prijatelje pre svega kada je Vucicu cestitao Dan drzavnosti.

Maki

13.02.2023 15:36

Srbija I Kina zajedno rade na očuvanju međunarodne pravde i odbrani međunarodnog prava.

Mica

13.02.2023 15:58

Hvala predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu na čestitkama povodom Dana državnosti Srbije. Saradnja sa Kinom je od izuzetnog značaja za našu zemlju.

mina

13.02.2023 17:26

Свака част председниче, колико се Ви борите и колико сте подигли нашу Србију нико никада није нити ће.