PALMA OBIŠAO JAGODINSKI ZIMSKI SKI CENTAR

Autor:

Vesti

11.02.2023

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj centar danas je obišao predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

PALMA OBIŠAO JAGODINSKI ZIMSKI SKI CENTAR

Foto: Jedinstvena Srbija

Jagodina je jedini grad u Srbiji koji u svom sastavu ima i zimski ski centar, a koji se nalazi u sklopu velikog turističkog centra u Izletištu Potok.

I kada nema snega u gradovima, osim na planinama, u Jagodini ima veštačkog, zahvaljujući topu za njegovu proizvodnju.

Ovaj centar danas je obišao predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

Već petu sezonu u Jagodini radi zimski ski centar, iako snega u okolini nema. Svake godine preko 300 dece iz Jagodine i okoline ovde nauči da skija. Škola skijanja je besplatna za svu decu, a to podrazumeva opremu za skijanje, instruktora i ski pas, dakle sve je besplatno. Mi se borimo da deca u Jagodini nauče da klizaju, da skijaju i da plivaju. Klizalište u centru grada Jagodine radi već 13 godina i cena dnevne ulaznice sa klizaljkama je 100 dinara i nije se menjala od prvog dana pre 13 godina. Sva deca uče školu plivanja u Akva parku, a za sve studente koji studiraju u Jagodini uz indeks besplatan je ulaz u Akva park, Zoo vrt i Muzej voštanih figura i danas Jagodina, na osnovu broja stanovnika ima najviše studenata u Srbiji. I to je smisao života, da deca budu zadovoljna, kao i njihovi roditelji i deke i bake - rekao je Marković.

KADA SAM POČEO DA SKIJAM NISAM ZNAO ŠTA JE ''PLUG“

- Kada sam imao 27 godina išao sam na Kopaonik da naučim da skijam i tada su na Kopaoniku bili učitelji skijanja, a ja sam odlučio da sam naučim da skijam. Onda su mi rekli da uradim''plug'', a ja nisam znao šta je to, pa su mi rekli: „Da si išao u školu skijanja znao bi“,  ali ja sam ipak sam naučio da skijam. Mogu za sebe reći da znam gotovo sve sportove i u pojedinim mogu malo i da se takmičim, osim velikog tenisa, jer za taj sport nisam imao uslove - objašnjavao je Marković mališanima svoje prve skijaške korake.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
ludi manojlo

11.02.2023 14:55

plakace te vi i to uskor sto niset razvijal i provinciju a ne samo gradove ali kako se kaze covek uvek uci samo kod nas to teze ide dok drzave zapada to vec primenjuju