ZAMRZNUTI KONFLIKT NIJE REŠENJE, FORMIRATI HITNO ZSO! Ana Brnabić na sastanku sa ambasadorima zemalja KVINTE zauzela jasan stav!

Autor:

Vesti

09.02.2023

23:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade naglasila je da je Beograd posvećen dijalogu sa Prištinom.

ZAMRZNUTI KONFLIKT NIJE REŠENJE, FORMIRATI HITNO ZSO! Ana Brnabić na sastanku sa ambasadorima zemalja KVINTE zauzela jasan stav!

Foto: Tanjug/S. MILJEVIĆ

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorima Kvinte pri OEBS-u u Beču, koji su u poseti Srbiji u okviru regionalne turneje Zapadnom Balkanu.

- Brnabić je zahvalila ambasadorima na poseti i podršci koju Misija pruža reformama u oblasti vladavine prava, zaštiti ljudskih i manjinskih prava i naglasila je da će Vlada Srbije ostati posvećena nastavku reformi i regionalnalnoj saradnji - saopšteno je iz Vlade Srbije.

Predsednica Vlade naglasila je da je Beograd posvećen dijalogu sa Prištinom, da zamrznuti konflikt nije rešenje i da insistira na formiranju Zajednice srpskih opština, čije je uspostavljanje dogovoreno Briselskim sporazumom.

- Uprkos svim izazovima, nastavljamo da vodimo odgovornu politiku koja čuva stabilnost, mir i nacionalne interese naše zemlje, a za Srbiju je pođednako važno i pitanje bezrezervne zaštite i osiguranje bezbednosti pripadnika srpske zajednice na Kosovu i Metohiji - navela je Brnabić.

Republika

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Ana Brnabić

 

Ona je upoznala sagovornike sa trenutnim aktivnostima u vezi sa usvajanjem novog seta pravosudnih zakona i istakla važnost svih aktivnosti i reformi koje se sprovode kako bi naše pravosuđe bilo efikasnije i u najboljem interesu građana.

Premijerka je navela da Srbija pridaje veliki značaj promociji tolerancije i nediskriminacije, pitanjima slobode medija i bezbednosti novinara.

Brnabić je istakla da Srbija ceni i podržava rad Misije OEBS-a u našoj zemlji, sa kojom ima partnersku saradnju baziranu na međusobnom razumevanju i izrazila očekivanje za nastavak takvih odnosa.

Ambasadori Kvinte su naveli da je Zapadni Balkan izuzetno važan region za OEBS, kao i za vlade Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država i istakli značaj nastavka postizanja konkretnog napretka u dijalogu sa Prištinom uz podršku EU, i podršku svih pet zemalja.

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovali su ambasadori Francuske Kristin Fages, Nemačke Gesa Braeutigam, Italije Stefano Baldi, Velike Britanije Nil Buš i Sjedinjenih Američkih Država Majkl Karpenter.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading