JAKA MOLITVA SA SVETE GORE: Iz Hilandara se molili za predsednika Srbije - Vučiću, izdrži sva iskušenja i pritiske!

Autor:

Vesti

27.01.2023

20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Na slavi su po tradiciji prisustvovali i monasi svetogorskog manastira.

JAKA MOLITVA SA SVETE GORE: Iz Hilandara se molili za predsednika Srbije - Vučiću, izdrži sva iskušenja i pritiske!

Foto: Hilandar

Aleksandar Vučić sa monahom iz Hilandara

U besedi za slavskom trpezom u manastiru Hilandar na Svetoj Gori, iguman Metodije pozvao je danas okupljene vernike i sav verni narod da se pomole za sudbinu Kosova i Metohije, kao i za one koji će odlučivati o sudbini južne srpske pokrajine.

Na slavi su po tradiciji prisustvovali i monasi svetogorskog manastira Grigorijat, a među njima i otac Siluan, koji je, inače, rodom sa Kosova i Metohije.

- Pozivam sav narod srpski i pravoslavni da se pomole za našeg predsednika Aleksandra Vučića da izdrži sva iskušenja koja se pred njim nalaze u ovim teškim trenucima. Pomolimo se zajedno i za sve one koji vode Srbiju da izdrže i sve pritiske kojim su izloženi, i da im Sveti Sava bude na pomoći - kazao nam je otac Siluan.

U manastiru Hilandar, na proslavi crkvene slave Savindana okupio se veliki broj vernika iz celog regiona. Slavom počinje i obeležavanje jubileja Hilandara - 825 godina postojanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading