ROBNE REZERVE SU PUNE! Ministar Momirović obišao skladišta u Šapcu: NEMA RAZLOGA ZA BRIGU!

Autor:

Vesti

19.01.2023

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Republike Srbije je kroz robne rezerve obezbedila više nego dovoljno osnovnih životnih namirnica u našim skladištima.

ROBNE REZERVE SU PUNE! Ministar Momirović obišao skladišta u Šapcu: NEMA RAZLOGA ZA BRIGU!

Foto: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Ministar Momirović obilazi robne rezerve

- Na teritoriji cele države, nalazi se stotine hiljada tona pšenice i kukuruza, više od 11 hiljada tona šecera, 11 hiljada tona soli, 11 hiljada litara ulja i zato građani mogu da budu apsolutno spokojni - poručio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon što je danas obišao skladište merkatilne pšenice u skladištu skladištara DPS KLAS GROUP u Šapcu, za potrebe Republičke direkcije za robne rezerve.

Ministar je istakao da Srbija vodi odgovornu politku, te da je tržište u Srbiji poptuno stabilno.

- Inflaciju i rast cena, na teritoriji cele Evrope, koji su uzrokovani ratom na Istoku Evrope, ne možemo ignorisati, ali ono što mi možemo i što uspevamo jeste da obezbedimo najniže cene pre svega hleba, ali i ostalih osnovnih životnih namirnica kao što su so, šecer i ulje - rekao je ministar Momirović.

On je dodao da je cilj zaštititi najugroženije građane naše zemlje, obezbediti niske cene za osnovne životne namirnice, ne dozvoliti da se inflacija otrgne kontroli, a s obzirom da smo u prethodnom periodu dokazali da se uspešno nosimo sa krizom, gradani treba da imaju poverenja u svoju državu.

Momirović je podsetio da je Šabac grad koji je neverovatno uznapredovao u prethodnim godinama, da se u gradu oseća nova energija, rast životnog standarda, osećaju se pozitivne posledice investiranja u infrastrukturu i druge javne investicije što samo potvrđuje činjenicu da je u prethodnom periodu zajednički urađen zaista veliki posao.

Obilasku skladišta merkatilne pšenice prisustvovao je predsednik kompanije DPS KLAS GROUP Dragan Popović, kao i gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić koji su se tom prilikom zahvalili ministru na poseti i pojasnili koja je osnovna delatnost ove firme kao i koliki je njen značaj za grad Šabac.

Kompanija DPS KLAS GROUP je najveća kompaniji u našoj zemlji kada je reč o preradi pšenice, a u njihovim silosima skladišti se merkantilne pšenice u kolicini od 20.000 tona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading