KOSOVSKE VLASTI VODE POLITIKU ESKALACIJE UZ PODRŠKU EU I VAŠINGTONA! Oglasila se Moskva!

Autor:

Vesti

02.01.2023

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije komentarisao je trnutnu situaciju na Kosovu i Metohiji.

KOSOVSKE VLASTI VODE POLITIKU ESKALACIJE UZ PODRŠKU EU I VAŠINGTONA! Oglasila se Moskva!

Foto: youtube.com/printscreen

Vlasti nepriznatog Kosova idu ka eskalaciji, zapadne zemlje treba da izvrše pritisak na Prištinu i nateraju je da odustane od militantnih planova i ispuni svoje obaveze, izjavio je za Sputnjik zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško.

- Sa velikom zabrinutošću pratimo razvoj situacije na Kosovu i oko njega. Vidimo da kosovske ‘vlasti’ vode politiku eskalacije, a očigledno je da se oslanjaju na podršku, otvorenu i skrivenu, svojih pokrovitelja, pre svega sa strane Evropske unije i Vašingtona - rekao je Gruško.

Prema njegovim rečima, „svi oni koji utiču na politiku ponašanja Kosova treba da na njega izvrše pritisak u pravcu iznalaženja političkog rešenja“.

- Pre svega, da primoraju Prištinu da odustane od svojih militantnih planova koji su ispunjeni destabilizacijom Balkana i ispuni sve ranije preuzete obaveze koje proizilaze iz Briselskog sporazuma, a koje predviđaju stvaranje zajednice srpskih opština kao centralnog elementa u rešavanju kosovskog problema - zaključio je Gruško.

Ranije je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio za „Velt“ da na Kosovu žele da povećaju broj vojnika NATO-a „zarad jačanja mira i bezbednosti u celom regionu Zapadnog Balkana“, prenosi Sputnjik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading