KERTES SVOJEVREMENO IZAZVAO DIPLOMATSKI SKANDAL! Naterao Vladislava Jovanovića da nosi prisluškivač! PANIĆ GA SMENIO, PA MILOŠEVIĆ SA NJIM ZARATIO!

Autor:

Vesti

29.12.2022

20:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji direktor Savezne uprave carina Mihalj Kertes umro je danas u 75. godini.

KERTES SVOJEVREMENO IZAZVAO DIPLOMATSKI SKANDAL! Naterao Vladislava Jovanovića da nosi prisluškivač! PANIĆ GA SMENIO, PA MILOŠEVIĆ SA NJIM ZARATIO!

Foto: Tanjug/D. GOLL

U svojoj dugogodišnjoj karijeri, za vreme ere Slobodana Miloševića, Kertes je bio i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova. Premijer je tada bio Milan Panić koji je brzo smenio.

Naime, Amerikanac ga je posle dva meseca smenio nakon incidenta na Londonskoj konferenciji. Kertes je naterao tadašnjeg šefa diplomatije Vladislava Jovanovića da nosi prisluškivač na konferenciji.

Bracika, kako su ga zvali,  želeo je da čuje šta ko govori, naravno uz pomoć prevodilaca, i tako je prouzrokovao diplomatski skandal, pošto je prisluškivanje brzo razotkriveno.

Smenom Kertesa, kažu, i započeo je sukob Miloševića i Panića, a ovaj potonji je nekoliko meseci potom i oteran sa funkcije premijera i to na predlog Srpske radikalne stranke, sa kojom je, uzgred budi rečeno, Bracika uvek imao dobre odnose. 

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading