POPOVIĆ: Zabrana ulaska patrijarha na Kosovo je vrhunac beščašća

Autor:

Vesti

26.12.2022

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedna u nizu sramnih odluka Aljbina Kurtija da ponizi Srbe, naišla je na osudu srpskog naroda!

POPOVIĆ: Zabrana ulaska patrijarha na Kosovo je vrhunac beščašća

Foto: Promo foto

Nenad Popović, političar i osnivač Srpske narodne partije povodom slučaja zabrane ulaska patrijarha srpskog gospodina Porfirija na Kosovo i njegov dolazak u Pećku patrijaršiju, saopštio je medijima stav Srpske narodne partije.

- Skandalozna i srbomrziteljska odluka ekstremiste Kurtija da zabrani ulazak Patrijarhu srpskom g. Porfiriju na naše Kosovo predstavlja vrhunac njegovog beščašća, ali i beščašća onih  predstavnika međunarodne zajednice koji ćuteći podržavaju ovog ekstremistu i njegove odluke. 

Nikakva zabrana ulaska na našu svetu zemlju srpskom Patrijarhu, i nikakvi spiskovi protiv Srba sa Kosova, državnih rukovodilaca Republike Srbije i njihovih porodica nikada neće moći izbrisati činjenicu da je Kosovo Srbija, i da su na Kosovu rođene i naša Crkva i naša država. Nikakve pretnje Srbima na barikadama i ultimatumi upućeni predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću od strane onih koji na Zapadu podržavaju srbomrtitelja Kurtija i separatiste u Prištini neće od Kosova napraviti još jednu državu Albancima.

Iza ovakvog postupka separatista i ekstremista u Prištini stoji jasna namera da se eparhije SPC, hramovi, manastiri i naš verni narod odvoje od pripadnosti SPC. Sve to se radi sa ciljem stvaranja nekakve lažne albanske Crkve i albanskog kulturnog nasleđa srpskih crkava i manastira, kao što im je i država koju su protivpravno proglasili lažna. 

Potrebno je da se sve državne institucije, političke stranke i narod ujedine oko podrške našoj Crkvi i Patrijarhu Porfiriju, i da se uputi jasan i kategoričan zahtev međunarodnim sponzorima Aljbina Kurtija da se hitno ukine ova sramna odluka, kako bi Patrijarh mogao slobodno i bez ikakvih uslova da ulazi na teroriju Kosova, koje je neotuđivi deo Srbije, i neotuđivi deo naše Svete Crkve - poručio je Nenad Popović ispred Srpske narodne partije.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading