PRIŠTINA PRIPREMA OTVARANJE NOVE VOJNE BAZE NA KOSOVU I METOHIJI! Drecun: Kurtijeve poruke BRUTALNO PRETEĆE I RATOBORNE!

Autor:

Vesti

23.12.2022

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drecun je ocenio da zemlje zapada sve vide znaju i čuju, a ne haju niti obraćaju pažnju na srpske proteste.

PRIŠTINA PRIPREMA OTVARANJE NOVE VOJNE BAZE NA KOSOVU I METOHIJI! Drecun: Kurtijeve poruke BRUTALNO PRETEĆE I RATOBORNE!

Foto: Tanjug/AP, youtube.com

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun rekao je da Priština priprema otvaranje pete baze na severu KiM koja će biti vojna.

On je za TV Pink rekao da je krizu oko tablica Priština iskoristila za policijske Rosu baze na Severu KiM i stalno prisustvo.

- Ovu najnoviji krizu, Priština će da iskoristi da pripadnike takozvanih kosovskih bezbednosnih snaga instalira stalno na severu Kosova - rekao je on.

Upozorio je na izjave takozvanog ministarstva odbrane Prištine da će barikade biti razbijene, a da će tzv. KBS biti u svakom delu KiM.

Foto: Tanjug

Milovan Drecun

- Realno je i da su bili u dva navrata prisutni na severu KiM. Mislim da komandant KFOR to mora da objasni. Da li je odobrio, na osnovu čega. Saglasnost četiri predsednika opština sa severa KiM nije imao - rekao je on.

Drecun je upozorio da tzv. KBS već ima teže naoružanje, da na KiM postoji tenkovski poligon te da se planira nabavka tenkova i dronova.

Dodao je da je tzv. KBS povećao broj na gotovo 4.500 pripadnika, od čega je više od 2.000 već završio vojnu obuku u inostranstvu.

On je naveo da turska vojska već obučava u Albaniji pripadnika tzv. KBS za korišćenje dronova "bajraktara".

- Šta će ofanzivno naoružanje nelegalnoj formacijii suprotnoj Rezoluciji 1244. To govori o tome da se Priština sprema na ozbiljnu vojno policijsku akciju - rekao je on.

Drecun je ocenio da zemlje zapada sve vide znaju i čuju, a ne haju niti obraćaju pažnju na srpske proteste.

Foto: Tanjug

Protest Srba u Rudaru

- Srbi su obespravljeni, ugrožena su im ljudska prava i opstanak, a uzrok jednostrano ponašanje Prištine. Srbi žele mirno političko rešavanje problema koje je Priština stvorila - rekao je on.

Ocenio je da su poruka Prištine, ratoborne, brutalno preteće, i ratnohuškačke.
Istakao je da Nemačka daje najjači vetar u leđa Prištini, dok SAD imaju nešto pragmatičniji stav koji ostavlja prostora da se postignu neka rešenja.

Poručio je da Nemci treba da odgovore kakve tajne akte sprovode da Srbe nateraju da prihvatimo nešto suprotno sopstvenim interesima.

Postavio je i pitanje da li su se nedavno u Berlinu nemački zvaničnici sreli sa premijerom Albanije Edijem Ramom i Albinom Kurtijem, i o čemu je razgovarano.

On je upozorio i na politiku različitih aršina koju vodi Nemačka jer istovremo podržava teritorijalni integritet Ukrajine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading