Đurđev: Ako Kurti krene na srpske barikade, krenuće putem totalnog nestanka kvazi države tzv. Kosova

Autor:

Vesti

22.12.2022

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi ''Bljesak'' i ''Oluja'' neće biti dopušteni ni po koju cenu!

Đurđev: Ako Kurti krene na srpske barikade, krenuće putem totalnog nestanka kvazi države tzv. Kosova

Foto: srpskaliga.rs

Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige, govorio je o sumanutim potezima Aljbina Kurtija i postavljanju barikada.

- Kurti ne samo da neće moći, ako se uopšte usudi, da ukloni srpske barikade na severu Kosova i Metohije, već će takvim glupim i oholim potezom odvesti kvazi državu čiji je tzv. premijer u nestanak  - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

Republika

Foto: Medija centar Beograd

Aleksandar Đurđev

Ukazujući na jasne poruke od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra odbrane Miloša Vučevića da novi ,,Bljesak" i ,,Oluja" neće biti dopušteni ni po koju cenu, Đurđev je poručio albanskoj strani da oni možda imaju iza sebe NATO kao što su ga imali 1999. godine, ali da Srbija sada iza sebe ima moćnu Rusiju.

- Čuli smo ruskog ambasadora Aleksandra Bocan Harčenka koji je rekao da Srbija može očekivati rusku podršku u borbi za očuvanje svojih interesa na Kosovu i Metohiji i da se stavovi Srbije i Rusije po tom pitanju stalno koordinišu.

- Naša vojska je danas 15 puta jača nego što je to bila pre desetak godina, politički i vojni vrh države je nikad odlučniji u odbrani nacionalnih interesa. Veliki teret je trenutno na leđima ministra odbrane Miloša Vučevića, ali pokazao je prethodnih meseci da može da ga iznese i da je u odlučujućim momentima hrabar i nepokolebljiv. To uliva dodatnu snagu našim vojnicima, ali i strah protivniku - zaključio je predsednik Srpske lige.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading