NA IVICI SMO ORUŽANOG SUKOBA ZBOG JEDNOSTRANIH POTEZA PRIŠTINE! Ana Brnabić poziva organizacije civilnih društva da reaguju na Kurtijevu torturu nad Srbima!

Autor:

Vesti

21.12.2022

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić pozvala je danas nevladine organizacije, koje su deo Nacionalnog konventa da se oglase povodom torture koju proživljavaju Srbi na Kosovu, prenosi RTV.

NA IVICI SMO ORUŽANOG SUKOBA ZBOG JEDNOSTRANIH POTEZA PRIŠTINE! Ana Brnabić poziva organizacije civilnih društva da reaguju na Kurtijevu torturu nad Srbima!

Foto: Tanjug

Ana Brnabić, premijerka Srbije u Narodnoj skupštini

Brnabić je na sednici Nacionalnog konventa u Skupštini Srbije istakla da u ovom trenutku svi treba da daju sve od sebe da se sačuva mir.

- Mi smo na ivici oružanog sukoba zahvaljujući jednostranim potezima Prištine. Organizacije civilnog društva, molim vas da se oglasite povodom torture koju proživljavaju Srbi na KiM. Moramo zajedno da sačuvamo mir - poručila je Brnabić.

Ona je upitala gde je na evropskom kontinentu moguće da 12 dana nemate informaciju o uhapšenom čoveku, navodeći da je reč o Dejanu Pantiću.

- Niko ne zna gde je, ne zna se da li je primio terapiju. Porodica ne može da se čuje sa njim. Na sve to se javlja šef Euleksa koji kaže da ne znaju gde je. A šta vi radite na KiM? Koliko je to vama ljudski u redu - upitala je Brnabić.

Ona je podsetila da je hapšenje Dejana Pantića, pored očuvanja Briselskog sporazuma i formiranja Zajednice srpskih opština, razlog zbog čega su Srbi na barikadama.

- Koliko god da se razlikujemo treba da insistiramo na ljudskim pravima i da damo šansu miru. Drugačije će reagovati kada čuju vas. Molim vas, to su stvari koje su nam važne za mir i evropske integracije - istakla je Brnabić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading