SAMOHRANA MAJKA NA BARIKADAMA NA KiM: Isterali su me 1999. iz rodne kuće, a sad ponovo pokušavaju da me proteraju!

Autor:

Vesti

18.12.2022

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samohrana majka dvoje dece koja je proterana iz Uroševca samo želi slobodu za svoju decu.

SAMOHRANA MAJKA NA BARIKADAMA NA KiM: Isterali su me  1999. iz rodne kuće, a sad ponovo pokušavaju da me proteraju!

Foto: FOTO TANJUG/ STR/ bg, Kosovo Online

Srbi na barikadama i Kfor

Majke, sestre i supruge sa kolegama, komšijama, rođacima i prijateljima u Lešku i Ibarskoj Slatini, kako ističu, brane slobodu i budućnost svoje dece. Oni poručuju da nisu kriminalci već obični građani koji čuvaju svoja ognjišta i bore se da njihova deca žive, igraju se i uče u slobodi.

Samohrana majka Snežana Mladenović, raseljeno lice iz Uroševca sa dvoje dece, traži pravo da živi u slobodi.

- 1999. su me isterali iz rodne kuće, a sada neko ponovo želi da me protera, dok ja zahtevam da naša deca žive kao i sva druga u Evropi u dvadeset i prvom veku - ističe Snežana, prenosi TV Most.

Ona je upitala, kako je rekla, one koji odlučuju o sudbini Srba u Prištini čime i zašto su zaslužili ovaj rat.

Maja Ivanović, majka četvoro dece i Jela Kovačević koje rade u obrazovnim ustanovama u Leposaviću ističu da im je želja da pošalju poruku celom svetu da braniti slobodu nije kriminal.

- Ovde smo po ko zna koji put i ko zna koji dan, mi smo samo pošten narod koji pošteno živi i ovde ćemo ostati da bi našoj deci pružili bolje sutra - kaže Maja Ivanović.

- Poručujemo celom svetu da mi nismo kriminalci, već samo želimo mir - ističe Jela Kovačević.

Poslovođa u rudniku Trepča, otac četvoro dece, Ratomir Milojević traži pravo da sa porodicom mirno živi u rodnoj Sočanici.

- Ovde su mi živeli deda i pradeda, želim da i ja i moja deca ostanemo ovde. Želimo da svet vidi da nismo kriminalci, već goloruki narod koji ne želi da ratuje, već samo brani živote i slobodu - rekao je Milojević i poručio da protesti nisu upereni protiv Albanaca već da Srbi zahtevaju da mirno žive jedni pored drugih ako već ne mogu zajedno.

Okupljeni na barikadama u Ibarskoj Slatini i Lešku poslali su poruku svima da će se svim sredstvima boriti i da neće odustati od težnje da sačuvaju mir i slobodu za sebe i svoja pokolenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading