RADA TRAJKOVIĆ, NENAD RAŠIĆ I BOBAN BOGDANOVIĆ PORUČILI: Kosovo je nezavisno i jedinstveno, naš glavni grad je Priština, RS i Vučić su jedini koji remete situaciju na našem nezavisnom Kosovu!

Autor:

Vesti

14.12.2022

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedna prljava optužba namenjena predsedniku Vučiću i radu državnih organa!

RADA TRAJKOVIĆ, NENAD RAŠIĆ I BOBAN BOGDANOVIĆ PORUČILI: Kosovo je nezavisno i jedinstveno, naš glavni grad je Priština, RS i Vučić su jedini koji remete situaciju na našem nezavisnom Kosovu!

Foto: printskrin

Nenad Rašić, lider „Progresivno demokratske stranke“  i GI „Sloboda, pravda, opstanak“ sa jedne i Boban Bogdanović, lider GI „Opstanak“ objavili su formalni početak političke saradnje na konferenciji za štampu u Medija Centru u Čaglavici, navodeći simbolični značaj i poklapanje sa aplikacijom tzv. Kosova za članstvo u EU koju podnose tzv. kosovske vlasti. 

Tom prilikom, Rašić je izneo da da će im glavni partneri biti EU i Priština, izražavajući nadu i da će biti prihvaćeni i od strane Beograda, kako bi bilo moguće graditi mostove za saradnju. Takođe, u pogledu aktuelne situacije na severu KiM, Rašić je ukazao da postoji rok za uklanjanje barikada, ali da se nada da će do tada sami Srbi ukloniti barikade. Izneo je da je protiv podele KiM, a naveo je i da očekuje da će Srbi koji su pošteno radili svoj posao biti vraćeni u privremene institucije na KiM, što se pre svega odnosu na policiju. Ukazavši da postoji politička volja za navedenim, Rašić je naglasio da će tzv. kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova napraviti model, po kojem će se navodno veći deo policajaca koji su napustili KP biti vraćen. 

Republika

Foto: printskrin

Boban Bogdanović

Boban Bogdanović je ukazao da je navodno sever KiM najveća „favela“ u Evropi, a da je narod na severu KiM talac kriminalnog klana na čijem čelu se nalaze Zvonko Veselinović i Milan Radoičić, dok je Srpska lista političko krilo navedenog kriminalnog klana. Za čitavu situaciji na KiM, optužio je predsednika Republike Srbije. Ukazao je da i protiv Radoičića i Veselinovića treba podići crvene interpolove poternice. Ponovio je i optužbe koje je ranije iznosio o ubistvu Olivera Ivanovića, ponovivši iste optužbe. Pored toga ukazao je na loše stanje u Srbiji, iznoseći kritike na račun najviših državnih organa , među kojima i na račun BIA, koju je okarakterisao kao ispostavu FSB, a aktuelnog direktora kao agenta FSB. Tražio je i da se uklone barikade sa severa KiM. Po Bogdanoviću, kao i Rašiću status KiM je rešena stvar, ukazujući da je njihova uloga da rade na izgradnji dobrosusedskih odnosa.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
draza

14.12.2022 14:20

ONI NISU SRBI VEC ARNAUTI! OTPAD OD SVOJIH PREDAKA !. NJIHOVO JE SAMO VAN NASEG KOSMETA I NASE SRBIJE. NEKA NE PROVOCIRAJU NAROD JER IM NECE BITI DOBRO NI NAJMANJE . PRAVAC PREKO PROKLETIJA PA TAMO NEKA TRAZE NEZAVISNOST SVOJU A NE U NASOJ ZEMLJI.