PREDSEDNIK VUČIĆ PRISUSTVOVAO OTVARANJU JAPANSKE FABRIKE GUMA: Ovo za građane znači život, plate i penzije! Ovo menja Srbiju i donosi napredak!

Autor:

Vesti

14.12.2022

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Inđiji prisustvovao je svečanom otvaranju fabrike guma japanske kompanije Toyo Tire.

PREDSEDNIK VUČIĆ PRISUSTVOVAO OTVARANJU JAPANSKE FABRIKE GUMA: Ovo za građane znači život, plate i penzije! Ovo menja Srbiju i donosi napredak!

Foto: Tv Pink

Japanski Toyo Tire je najavio da će se u fabrici guma u Inđiji na proizvodnoj liniji naći brendovi Toyo Tires i Nitto.

Otvaranju fabrike prisustvuju i generalni direktor korporacije Toyo Tire Takaši Šimicu, kao i ambasador Japana u Srbiji Takahiko Katsumata.

Republika

Foto: Tv Pink

Predsednik Vučić obilazi fabriku guma

 

Obraćanje predsednika Vučića

- Danas kada sam ulazio na sastanak, ambasador mi je rekao da smo pre pet godina počeli da sanjamo ovaj san, posle mnogo decenija u Beogradu, uspeli smo da pokrenemo stvari i dosanjali smo taj san - istakao je predsednik.

- Ovo je najbolja fabrika u celom svetu, najbolja po kvalitetu i po svojoj opremljenosti, a verujemo da nije poslednja. Sanjali smo snove i nije ih bilo lako ostvariti. Ne bi uspeli bez podrške japanskih prijatelja. Kao što znate ove gume biće na vozilima audija, poršea i mnogih drugih vozila širom sveta - dodao je.

Obraćanje ambasadora Japana

- Moje iskreno poštovanje i zahvalnost predsedniku Vučiću zato što je pokazao liderstvo. Takođe, duboko cenim veliku podršku kako od Vlade Srbije, od opštine, i AP Vojvodine. Pre dve godine bio sam ovde kako bismo proslavili postavljane kamena temeljca. Međutim, u to vreme kovid je harao i generlni direktor Šimicu je bio priključen onlajn iz Japana - podsetio je on.

- Posvećujem se da nastavim rad sa Srbijom i japanskim kolegama. Kao što sam spomenuo, ove godine se označava 140 godišnjica prijateljstva između Republike Srbije i Japana. Presrećan sam što sam danas ovde, kao jedno finale proslave ove godine. Radujemo se da vidimo dalji razvoj fabrike u Srbiji - dodao je on.

Obraćanje Takaši Šimicua

Republika

Foto: Tv Pink

Takaši Šimicua

 

- Naše dve zemlje su održavale odnose u dugom periodu, a poslednjih godina naše veze su ojačane. Uvažavamo vašu kulturu, stoga nam je drago što smo otvorili svoj pogon baš u godini u kojoj se obeležava 140 godina naših bilateralnih odnosa - rekao je on.

Obilazeći fabriku predsednik Aleksandar Vučić je izjavio da ovo za građane znači život, plate i penzije, kao i da bez toga nema napretka.

Republika

Foto: Tv Pink

Vučić obilazi fabriku guma

 

- Ovo smo sanjali zajedno! 460 ljudi već radi, za ovo živimo, ovo je ono što menja nas, menja Srbiju. Ovo su plate i penzije, od ovog zavisi napredak Srbije, bez toga nema napretka - rekao je predsednik Vučić tokom obilaska fabrike.

Na pitanje da li je bilo teško doći u Srbiju, predstavnik kompanije je odgovorio da je Srbija prijateljski nastrojena prema Japanu i da Japanci veoma poštuju Srbe.

- Svi dolaze u Inđiju, zato što je blizu Novi Sad. Trebalo bi još jedna kompanija da dođe ovih dana - rekao je predsednik.

Republika

Foto: Printscreen/RTV Pink

Preredsednik Vučić obilazi fabriku guma

 

- Mi mnogo učimo od Japanaca, možemo mnogo da naučimo. Ovo je sticanje obuke, imobilnosti, važno je zbog pristupa poslu, posvećenosti. Gde god su Japanci to je uvek na najvišem nivou. I ovde su plate za ljude u proizvodnji više od 900 evra, ali imamo sada već ogroman nedostatak radnika sa srednjom stručnom spremom, zanatlije - dodao je on.

Generalni direktor korporacije Toyo Tire Takaši Šimicu je rekao da je Srbija veoma dobra zemlja za investicije.

Vučić je u šali rekao Šimicu da vidi da je sve automatizovano, ali je dobro što će im i dalje trebati radnici.

Predstavnici kompanije su, na početku radova, najavili da će se u fabrici u Srbiji koristiti najnovija tehnologiju i proizvoditi najkvalitetniji proizvodi po najkonkurentnijim cenama, kao i na energetski efikasan način. Opština Inđija je obezbedila zemljište površine 63 hektara i neophodnu infrastrukturu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading