TRI DANA I TRI NOĆI OKA NISMO SKLOPILI! Srbin iz Velike Hoče otkriva kakav je pakao preživela njegova porodica!

Autor:

Vesti

12.12.2022

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srđan Petrović: Bilo je strašno, Kurtijeva policija je upala u moju vinariju s jasnim ciljem

TRI DANA I TRI NOĆI OKA NISMO SKLOPILI! Srbin iz Velike Hoče otkriva kakav je pakao preživela njegova porodica!

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

Vinar Srđan Petrović iz Velike Hoče, nad kojim je prethodnih dana policija lažne države Kosovo pod naredbom Aljbina Kurtija sprovela stravičan teror, oduzevši mu sve zalihe vina i ostavivši ga bez ičega, progovorio je za Srpski telegraf o svemu što se prethodnih dana dešavalo.

Hrabri Srbin je u razgovoru za naš portal otkrio kako se sada osećaju on i njegova porodica.

- To je bio strašan prizor. Njih 12 je u utorak ujutru iznenada, bez ikakvog naloga, upalo u našu kuću. Sin i žena su bili u šoku. Potpuno su psihički pali. Kasnije, kada su mediji preneli, saznao je i mlađi sin, koji je bio u Kosovskoj Mitrovici. Odmah je došao i, iskren da budem, njegova reakcija me je najviše plašila jer je on veoma emotivan - kazao nam je Petrović.

Naš sagovornik je dodao da je na sve načine pokušao da pregovara, ali da je to bilo nemoguće.

- Oni su došli s jasnim ciljem i tu nije bilo mogućnosti za razgovor. Porodica je bila u šoku. Tortura je trajala tri dana, za sve to vreme niko od nas oka nije sklopio i verujte tek sada polako sumiram utiske i shvatam šta se sve dešavalo - s gorčinom u glasu priča Srđan.

Zovu iz celog sveta i nude se da pomognu

ako kaže, državnom rukovodstvu je neizmerno zahvalan:

- Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković nas je odmah pozvao kad se sve to desilo. Topla reč u tim momentima znači više nego bilo šta. Ono što nam je u tom trenutku dalo snagu jeste to što smo znali da je država stala uz nas. Mi drugu državu nemamo i podrška od predsednika i svih drugih nam i te kako znači.

Srđan kaže da dobija pozive sa svih strana:

- Srbi širom sveta su mi se javljali. Slali reči podrške. Puno mi je srce kad vidim kako umemo kao narod da budemo solidarni u teškim momentima. Prijatelji s raznih strana planete su me zvali da pitaju kako mogu da pomognu. Zaista sam zahvalan svima i nikada to neću zaboraviti.

Boriću se za pravdu do kraja

Petrović je rešen da istera pravdu:

- Sve su nam zaplenili iako nisu imali stvarni razlog za to. Posredi je još jedna u nizu provokacija, ali na ovome neće ostati. Uzeo sam advokata i nadam se da će pravda kad-tad biti zadovoljena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading