LAŽ ILI ISTINA, KOGA BRIGA! Tajkunskoj medijskoj mašineriji sve je dozvoljeno! (FOTO)

Autor: Republika

Vesti

11.12.2022

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pogledajte ovih pet primera i sve o načinu rada Šolakovih TV i portala samo će vam se kasti

LAŽ ILI ISTINA, KOGA BRIGA! Tajkunskoj medijskoj mašineriji sve je dozvoljeno! (FOTO)

Foto: www.profimedia.rs

Dragan Šolak

Poneki primeri onoga što proizvodi Šolakova fabrika laži toliko su bizarni da, uprkos tome što se radi o opasnim stvarima i još opasnijim namerama, pre izazivaju podsmeh nego neku ozbiljniju reakciju. Za ovu stranu velikog dosijea izabrali smo neke takve izume tajkunovih televizija i portala.

Komentari su uglavnom izlišni i nepotrebni jer je svakom ko je iole sposoban da primeni logiku i racionalno posmatra stvari jasno kakva je namera autora ovih tekstova i priloga i zašto su se njihovi urednici odlučili da ih plasiraju...

1. Ledenog izraza lica, voditeljka N1 najavila je da su njihovi reporteri na ulici pitali građane šta misle o sastavu nove vlade (datum je 25. oktobar ove godine). Zašto je izraz lica bio leden, jasno je bilo svim gledaocima kad smo čuli odgovore. Narod je, naime, pokopao namere Šolakove televizije da dokaže ono što je nedokazivo...

- Dosad sam sve imao! Dok je Vučića, dobro je!
- Najvažniji su premijer, ministar finansija i zdravlja. I zadovoljna sam!
- Najbolja je ministarka energetike, trgnuće "Kolubaru".
- Vidi se mnogo toga lepog u Srbiji!
Uh, uh, uh. Da su imali nešto drugo, pustili bi. Problem je, međutim, što narod ne misli to što bi oni hteli.
Republika

Foto: Printscreen

 

2. Nakon pregovora u Briselu, na kojima je predsednik Vučić apsolutno dominirao i maltene prvi put izdejstvovao da evropski zvaničnici direktno optuže Aljbina Kurtija da je faktor destrukcije, Šolakovi mediji našli su se u nebranom grožđu. Te večeri nisu imali kud, pa su morali da priznaju da je Vučić izašao kao pobednik, a onda su se sutradan dosetili...

Foto: Printscreen

 

Recept je bio sledeći: zvati u žive emisije isključivo analitičare i političare desne orijentacije. Za njih, po difoltu, Vučić je, u stvari, izgubio, samim tim što ga EU posrednici hvale da je konstruktivan?!

3. Šta god da uradi vlast važno je to kritikovati. Doktrina Šolakovih novinara i urednika je jasna: samo pisati sve suprotno! Da li je odluka vlasti dobra, nebitno je - vi tvrdite obrnuto.
Tako je N1 podržavao proteste protiv splavova, dok danas podržava protest za splavove.
11. septembar 2022, N1: "Jadni građani, ne mogu da vide reku od splavova"
5. decembar 2022, N1: "Jadni splavari, vlast hoće da ih rastera"

Foto: Printscreen

 

4. Ima u Šolakovim medijima i revolucionarnih otkrića. Na primer, to da gravitacija deluje na zrakoplove, ali ne i na helikoptere.
Tako su nedavno, kada je pao hrvatski mig-21, brže-bolje potrčali da objasne da "zrakoplovi zbog sile teže tendiraju tome da padnu". S druge strane, povodom pada helikoptera Vojske Srbije koji je prevozio životno ugroženu bebu iz Novog Pazara u Beograd nijednog trenutka im nije palo na pamet da tako nešto objave.
O lešinarenju na tragediji koja se dogodila tokom jedne humane misije da i ne govorimo.

Foto: Printscreen

 

5. Kad Srbi na Kosovu i Metohiji brane svoje opštine i imovinu, tajkunski mediji reč braniti stavljaju pod navodnike. OK, pomislićete, možda je to neki novi pravopis. Ali, ne lezi, vraže, kad neki drugi nešto brane (šta god to bilo, samo da su protiv vlasti), navodnici volšebno nestaju. Pogledajte, uostalom, četiri izdvojena primera i sve će vam biti jasno.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading