KFOR UPUTIO IZVINJENJE ZBOG UPADA U VRTIĆ: Greškom skrenuli u ĆORSOKAK!

Autor:

Vesti

07.12.2022

23:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

KFOR je u saopštenju uputio izvinjenje zbog današnjeg upada u vrtić u Leposaviću.

KFOR UPUTIO IZVINJENJE ZBOG UPADA U VRTIĆ: Greškom skrenuli u ĆORSOKAK!

Foto: Tanjug/AP

Patrola KFOR iz Regionalne komande Istok svojim vozilima je slučajno ušla na parking dečijeg vrtića u Leposaviću, vršeći danas svoje redovne operativne i bezbednosne dužnosti, zbog čega je komanda KFOR-a izdala saopštenje u kojem se izvinjava zbog incidenta.

Republika

Foto: kosovo-online.com

KFOR

U saopštenju se objašnjava da je kolona KFOR, pokušavajući da dođe do svog odredišta, svojim vozilima "slučajno skrenula u pogrešnu ulicu, ćorsokak''.

- S obzirom da se put naglo završio, kolona KFOR je htela da uđe na parking obližnjeg vrtića da bi okrenula vozila i vratila se putem kojim je i došla - piše u saopštenju.

Ipak, kako se navodi, zbog jezičke barijere patrola nije mogla da objasni svoje namere i zamoli da im se otvori kapija kako bi u dvorištu okrenula svoja vozila što je izazvalo zabunu u trajanju od desetak minuta.

KFOR u saopštenju objašnjava da je zbog pojačanih bezbednosnih mera preduzetih zbog pronalaska eksplozivnih naprava prethodnog dana u okolnim opštinama, pripadnik KFOR koji je nosio pancir izašao sa puškom iz vozila kako bi pružio pomoć vozaču i sprečio oštećenje vozila i objekata oko vrtića, što je izazvalo strah kod osoblja i dece.

- Izvinjavamo se zbog eventualnih nesporazuma i izvinjavamo se ako smo ometali rad vrtića. Želimo da uverimo sve da će KFOR uvek delovati s ciljem da garantuje bezbednost i bezbedno okruženje za sve građane Kosova. Misija KFOR predvođena NATO ostaje uvek spremna da pruži bilo kakvo pojašnjenje i nastavlja da deluje u okviru mandata dobijenog od Rezolucijom 1244 Ujedinjenih nacija iz 2009. godine - navodi se u saopštenju KFOR.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
DrAgan

08.12.2022 01:26

Kakv gnusna laž KFORA! Zar uz silne navigacije i satelitska navođenja može da zaluta najopremljenija svetska armada?!!